Čo je zlé na reštauráciách?
Pavel Maurer je uznávaným gurmánom a autorom bedekrov mapujúcich české kuchyne a reštaurácie. Nielen s jedlom, ale s aj prístupom k jedlu tak má množstvo dobrých aj zlých skúseností a tak vie poradiť, ktorý podnik už na prvý pohľad kvalitný nebude. "Na reštauráciách je najhoršie to, keď vám dajú veľký jedálny lístok so štyridsiatimi stránkami. Oni to nikdy nemôžu ovládať a ja si tam predstavujem tie obrovské mrazáky, kde je hlboko zamrazené jedlo. To keď vidím, tak idem rovno preč," hovorí.
Aj súťažiaci v Recepte na bohatstvo neraz prinesú jedlo, akoby z podobnej kuchyne, no nájdu sa aj takí, ktorí latku súťaže zvyšujú rýchlym tempom: "V Bratislave som nadšený z párancov, ktoré priniesla pani z dediny. Bolo to jednoduché, lacné a bolo tam srdce." Pavel sa netají tým, že vie oceniť hlavne lokálne jedlá a práve preto mu slovenské kastingy urobili väčšiu radosť: "Z môjho pohľadu sa na Slovensku varí o trošku lepšie, z toho, čo som videl, mám pocit, že Slováci majú pre lokálne suroviny lepší cit."