Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Michal Rabina je jedným z najuznávanejších šéfkuchárov, čo sa odzrkadľuje aj v jeho kontaktoch a zážitkoch. Svojou šikovnosťou a pozíciou medzi expertmi v gastronómii sa dokonca mohol pozrieť aj do hermeticky uzavretej hotelovej siete v Japonsku, kam môžu vstúpiť len jej členovia, ktorí si za to platia doslova neskutočné peniaze. Výška členského sa pri vstupe môže vyšplhať až na 150 000 dolárov a to sa ešte nebavíme o ročných poplatkoch! Do siete tejto spoločnosti nevpustia ani najrešpektovanejších hotelových a reštauračných testerov, čím sa sama dobrovoľne pripravuje aj o známe michelinovské hviezdičky.
A čím je tento komplex tak výnimočný? "Cieľom projektu je pre mňa trochu dekadentným spôsobom odlíšiť sa od štandardných päťhviezdičkových zariadení a dávať svojim klientom maximálnu kvalitu. Sieť je momentálne vo veľmi dobrej kondícii, ročne sa v Japonsku otvoria až 3 takéto hoteli, pričom prevádzkujú aj súkromné zdravotnícke zariadenia s plastickou chirurgiou," hovorí Rabina.
Porotca Receptu na bohatstvo si po návrate z tejto najvyššej spoločnosti len ťažko zvykal na bežnú kvalitu potravín. "Najkvalitnejšie potraviny na svete sú v tejto sieti. Po návrate do Rakúska ani nemám chuť variť z potravín, ktoré tu štandardne nakupujeme," priznáva sa. No žiť takýmto štýlom by predsa len nechcel. "Je to milá skúsenosť hlavne z pohľadu mojej profesie, ale žiť v takejto dekadencii a vo svete, kde hodinky tikajú úplne inak, nie je celkom pre mňa," uzatvára Rabina.