Gastronomická pecka? Bábovečka!
Bola kakaová a k tomu s vynikajúcim stolovým olejom. Petr Rybin prišiel do Receptu na bohatstvo skúsiť šťastie s tradičnou bábovkou, o ktorej bol presvedčený, že musí postúpiť. „Nechcem robiť reklamu, ale je to dobrá bábovečka, ochutnajte a pochutnáte si,“ láka Petr porotcov k ochutnaniu jeho generácie starého receptu. Porote však niečo... naozaj niečo máličko v tejto receptúre chýbalo. „Čo je na tomto pre vás kreatívne?“ pýta sa Rabina. „Toto je gastronomická pecka. Pre mňa je to neprijateľné dizajnovo, chuťovo a hlavne tématicky,“ hodnotí Maurer. Kritikou sa však Petr nenechal znechutiť, naopak, dovtípil sa, kde spravil chybu: „Nenapadlo mi povedať, že je to kakaová bábovka. Keby som to povedal, tak si myslím, že by som asi postúpil.“