Cukor úplne „na maderu“
Moravský mamičkin kysnutý koláč Zuzany Ratulovskej, alebo jablkovo – karamelové rezy Zuzany Patkošovej? Porotcovia si náhodne vybrali po jednom z 200 pripravených kusov a otázne, čomu dajú prednosť. „Ja mám veľkú chuť na ten koláč,“ vyhlásila pred ochutnávaním Libuše Šmuclerová. „Máme silnú konkurenciu,“ hodnotili zase počas ochutnávania Michal Rabina s Pavlom Maurerom. Obidva dezerty porote učarovali natoľko, že si vyžiadala čas na rozmyslenie. Slovenské miesto vo finále je však iba jedno. Prvý hlas dostala Zuzana Patkošová od Michala Rabinu, druhý Zuzka Ratulovská od Libuši Šmuclerovej. „Ak je to 1:1, tak ja som vždy bol zástancom lokálnych surovín, domácich, farmárskych a bio, tým pádom Zuzana a jej koláč,“ padlo rozhodnutie o víťazke s kysnutým koláčom.
O posledné finálové miesto v kategórii Dezerty sa pobijú Daniela Schachlová so Svadobnými čokoláčmi a Vlastimil Marek s Panacotou. Kým Vlastimil čakal na to, aby sa dezert vychladil, Daniela stihla predstaviť aj novú vychytávku – rozmixovaný cukor „úplne na maderu“. „Pozrite sa na tú jemnosť,“ vyzýval Michal Rabina pri ochutnávaní panacoty, nepáčil sa mu však neupravený mak. Libuša Šmuclerová naopak skritizovala nedostatok náplne v čokoláčoch: „Toto je taký kupovaný oklamaný výrobok.“ Z postupu sa tak raduje Vlastimil s Panacotou.