Obezita nie je len z mäsa
„Ľudia majú radi sladké, je to na nich aj vidieť,“ hovorí s úsmevom Vlastimil Marek, ktorý sa uchádza o víťazstvo v Recepte na bohatstvo v kategórii Dezerty. Myslí si preto, že s Panacotou má šancu uspieť: „Je to síce tradičný taliansky dezert, ale ja som ju vylepšil. Robím ju s lesným ovocím, kokosom, makom, ale robím aj čokoládovú, alebo s pistáciami.“ Vlastimil pracuje v gastronómii a podľa jeho slov hosťom Panacota veľmi chutí. Postávanie pri hrncoch nepovažuje za obtiať, skôr záľubu, radšej by sa však venoval cukrárstvu. Má však menší háčik: „Radšej by som robil cukrárinu, ako kuchárinu, keby bola lepšia zaplatená.“ Možno sa jej bude môcť venovať, ak uspeje v Recepte na bohatstvo.