Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Do kuchyne sa dostal už ako malý chlapec, jeho starý otec Michal Horňák bol jedným zo známych kuchárov generácie, ktorá sa vyučila začiatkom 50. rokov v hoteli Carlton v Bratislave. Michal je v kuchyni aktívny už 20 rokov, z toho 10 v zahraničí, teda od roku 1992, keď začal študovať na strednej odbornej škole v Trenčíne. Počas školy praxoval v Gastrocentre v Trenčíne a v hoteli Tatra, kde hneď aj po vyučení pracoval. Neskôr pôsobil vo Švajčiarsku, Nemecku, Rakúsku, Japonsku, Fínsku. Varil vo viacerých známych reštauráciách, tiež v Resort Trust v Tokiu, kam sa dostanú iba členovia, ale aj pre Červený kríž v Trenčíne bez nároku na honorár. Osobne pripravoval „kráľovský“ dezert s gaštanovou penou pre anglickú kráľovnú Alžbetu II. a bol spoluzodpovedný za kompletnú realizáciu. Varil aj v „michelinových“reštauráciách neďaleko Stuttgartu a v Belgicku. Momentálne je nájomcom Reštaurácie Henrici v Eisenstadte, Rehacentra v Ruste a Kaviarne v zámku Esterhazy. Celkovo zamestnáva 46 ľudí z Rakúska, Slovenska a Maďarska. Z dôvodu diskrétnosti odmieta menovať známych ľudí, pre ktorých varil: „Chcem, aby sa u mňa cítili dobre a pohodlne.“ Receptom na najobľúbenejšie jedlo je variť s láskou, pozitivizmom a entuziazmom a servírovať so štýlom, šarmom a úctou.
Michal Rabina je ženatý. Manželka Aniko,do ktorej je podľa vlastných slov stále zamilovaný, pochádza z maďarského Szegedu. Svadbu mali v marci tohto roku na 10. výročie zoznámenia. Majú spolu dve deti, syna Roberta Eliasa a dcéru Fridu Palomu.