Mamičkin kysnutý koláč

MAMIČKIN KYSNUTÝ KOLÁČ

Recept Zuzany Ratulovskej.

Suroviny:

1          droždie

500g    hladkej múky

9          lyžičiek kryš. cukru

¼ l.      mlieka

2dcl     oleja

3          žĺtka

slivkový lekvár na potretie

Plnka:

60dkg    tvarohu

2             žĺtka

2             vanilínové cukry

práškový cukor podľa chuti

citrónová kôra

Posýpka:

½ rozpusteného masla

hrubá múka a kryš. cukor podľa potreby

Postup:

Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások, pridáme olej, žĺtky, múku, cukor a štipku soli, vypracujeme hladké cesto, necháme vykysnúť, po vykysnutí rozdelíme na 3-4 časti, urobíme buchty naplnené tvarohom, preložíme na plech a roztlačíme, potrieme bielkom, lekvárom a posypeme posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180-200 stupňov, podľa veľkosti cca 30min.