Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 droždie
500g hladkej múky
9 lyžičiek kryš. cukru
¼ l. mlieka
2dcl oleja
3 žĺtka
slivkový lekvár na potretie
Plnka:
60dkg tvarohu
2 žĺtka
2 vanilínové cukry
práškový cukor podľa chuti
citrónová kôra
Posýpka:
½ rozpusteného masla
hrubá múka a kryš. cukor podľa potreby
Postup:
Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások, pridáme olej, žĺtky, múku, cukor a štipku soli, vypracujeme hladké cesto, necháme vykysnúť, po vykysnutí rozdelíme na 3-4 časti, urobíme buchty naplnené tvarohom, preložíme na plech a roztlačíme, potrieme bielkom, lekvárom a posypeme posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180-200 stupňov, podľa veľkosti cca 30min.