Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Krém:
400 ml mlieko
200 g prírodný cukor
75 g celozrnná pšeničná múka
250 g maslo
Cesto:
30 g Vajahit
200g prírodný cukor
120 ml voda
50 g maslo
50g med
250 g celozrnná pšeničná múka
Kakaová poleva
1 ½ PL kakao
2 PL mlieko
20 g maslo
2 PL cukor
100 g vlašské orechy
Postup:
Mlieko, prírodný cukor a celozrnnú pšeničnú múku dáme do hrnca a pri stálom miešaní privedieme do varu do doby, kým všetko zhustne a stane sa z toho hustý puding. Necháme vychladnúť.
Do ďalšej misky dáme maslo a vyšľaháme na jemný krém.. K maslu postupne pridávame vychladený puding a šľaháme tak dlho, kým nemáme hladký krém.
Cesto:
Všetky suroviny dáme do misky a necháme 10 až 15 minút nad parou. Potom preložíme a necháme vychladnúť, pri stálom miešaní pridáme 250 g múky. Cesto rozdelíme na 5 rovnakých dielov a roztrieme na papier na pečenie (5 ks papiera a cca. 50 mm vysoké cesto). Pečieme vo vyhriatej rúre na 250°C cca. 5 až 7 minút. Cesto s krémom spojíme na hotový korpus, pridáme 100 g nadrobno nasekaných vlašských orechov a kakaovú polevu.