Jakubec online

Martin Jakubec bol ONLINE: Sníva o spolupráci s fenoménom Rytmusom!

Aké ďalšie aktivity spevák plánuje?

Kedy naspievaš nový megahit?
V týchto dňoch som nahral hneď dva, verím, že budúce megahity. Ako prvý je skladba, ktorú pre mňa napísali. Názov je Tak dupni na to!, ktorá má osloviť hlavne mladých ľudí a odpovedať im na to, aby si každý veril, mal zdravé sebavedomie a zahodil všetky zábrany na hlavu. Druhá je ultra uletená paródia, ktorú v týchto dňoch finišujem s raperom Tomášom Hafnerom. Bude to naozaj šupovica! Nechajte sa prekvapiť, už čoskoro to ide von. Myslím, že niektorí nebudú chápať a ďalší sa budú pučať. 

Priťahuje ťa Božanka?
Božanka je veľmi šarmantná dáma. Môžeme hovoriť o vzájomných sympatiách. Na svoj vek je veľmi udržiavaná a ostatné ženy by si z nej mohli brať príklad. 

Fandím ti! Ako sa ti býva v novom byte a pozveš ma k sebe?
Ak budem vedieť, o koho ide a napíšeš mi na súkromný FB, môžem sa nad touto otázkou pozvania zamýšľať. Neviem, či ku mne domov, ale viem prisľúbiť kávičku, keďže sa pravidelne stretávam so svojimi fanúšikmi, ktorí ma o to požiadajú. Asi ako máloktorá známa tvár tak aktívne komunikuje so svojimi fanúšikmi ako ja. Ďakujem ti za podporu. 

Martin si fajn. Chcel by som vedieť či máš frajerku alebo frajera?
Super otázka. Žiaľ, ani jedno ani druhé. :)

Ahoj Martin, odkiaľ máš toľko peňazí?
Viac ako desať rokov aktívne podnikám. Vlastním dve úspešné firmy – jedna eventová a druhá produkčná a televízna spoločnosť. Popri tom slušne zarábam na koncertoch a vystúpeniach, takže si nesťažujem. Zastupujem viacero významných umelcov a skupiny ako producent a vydavateľ a pracujem aj ako mediálny expert. Čiže, keď si toto všetko spočítaš a k tomu pridám, že nepijem, nefajčím, nedrogujem a nemíňam peniaze na k...., tak to vyjde pekný balík peňazí pre jedného človeka. Asi toľko. J

Prezradíš, v čom si neobjavil svoj skrytý talent alebo je nejaká sféra, ktorá ti nejde?
Môj skrytý talent je určite herectvo. Môj nesplnený sen je stať sa hercom a hrať vo filmoch a seriáloch. Pretože na to mám a viacero ľudí sa čuduje, prečo som nikde nezakotvil ako herec. Nikdy však nie je neskoro. Rozbiehajú sa nejaké príležitosti, takže sa čoskoro objavím na filmovom plátne, pretože som dostal ponuku natočiť a účinkovať vo filme o mne na štýl bláznivej komédie. Čo určite neviem sú jazyky, ale nechýbajú mi. Ten môj je dobrý. 

Nevadí ti, že si z teba robia všetci srandu?
Slovo všetci by som vypustil. Je skupina ľudí, ktorá ma nechápe, baví sa na mne a „hejtuje“ ma, ale to je dobre, pretože ja rád polarizujem ľudí. To je základ úspechu. Byť milovaný, v obľube a byť nenávidený. 

Chcem sa opýtať, ako sa ti vystupuje v domoch kultúry. 
V domoch kultúry vystupujem pravidelne. Je to úžasný kontakt s publikom mimo Bratislavy, keďže je známe, že ľudia v menších mestách a dedinkách sú spontánnejší, nie sú naškrobení, povýšeneckí a vedia sa baviť. Preto tam rád chodím a veľmi často. 

Aký najtrápnejší moment si zažil?
Premýšľam... Keď som fandil ŠK Slovan na domácej pôde obrandovaný v outfite ŠK Slovan v čase, keď som spieval hymnu ŠK Slovan a hralo sa s klubom DAC Dunajská Streda. Ja som si sadol na ihrisku do kabíny DAC DS na miesto kapitána omylom v čase ich prehry v prvej tretine. Popri tom ťažkoodenci boli vo vysokej pohotovosti z atmosféry na štadióne, takže si vieš domyslieť, ako sa na mňa pozerali. 

Čaves, aké je tvoje obľúbené jedlo a pitie?
Som hydinový a morčací, zásadne. Iné mäso nejem. Zdá sa, že sa v najbližšom čase bude snažiť vyradiť mäso zo svojho jedálnička úplne po tom, čo som videl isté videá na FB o šialenom, nehumánnom a neľudskom zaobchádzaní so zvieratami. Ako ich trýznia a zabíjajú na konzumáciu, zhnusilo sa mi mäso a stanem sa asi vegánom. Je to fakt na zamyslenie, ako niekto môže niečo takéto vykonávať na zvieratách takýmto spôsobom. Som čajový a džúsový, abstinent. 

Opýtajte sa ho, že či by kandidoval za prezidenta.
Určite áno. Mám dostatočné právne, sociologické a psychologické vzdelanie, prax v budovaní medziľudských vzťahov, poznám potreby väčšej časti populácie obyvateľstva, mám pri sebe dostatočné množstvo odborníkov a táto práca verejnej služby, oddať sa národu, by ma veľmi bavila. Čiže, možno sa raz dočkáte. 

Stretávaš sa aj s hejtermi a keď sa s nimi stretneš čo sa deje?
Keď sa s nimi stretnem náhodou, tak sú malí ako blchy a neopovážia sa mi do očí nič povedať. Hrajú sa na najväčších priateľov, pritom sú to falošné a zákerné zmije. Ale hrám ich hru. Čo ma vcelku aj baví. Je umenie spraviť si srandu sám zo seba a následne z druhých, čo dnes málokto vie. Všetko beriem z nadhľadom. 

Pozdrav ma - to som ja tvoja fanúšička Martinka... Ahoooj!
Pozdravujem ťa, Martinka. 

Prečo sa neustále tlačíš do telky?
Pretože ma to baví, ľudia to po mne chcú, televízia to po mne chce, pretože vedia, že som kráľ vo svete mudrcov a najväčší kráľ vo svete bláznov. Byť na obrazovke je pre mňa droga.

Chceš niečo v telke uvádzať?
Áno, momentálna šou Sladký život by mala byť odpichom a premostením na predstavenie mojej vlastnej šou, ktorá bude monitorovať mňa v rôznych situáciách. Niečo na štýl Geissenovci. Postavou bude aj pes Yogi ako môj parťák s podtónom hudby. Čiže, mali by sme sa všetci poriadne baviť a mojou úlohou bude ľudí presvedčiť o tom, že baviť sa dokážu. Vliať do nich energiu, pomáhať im, riešiť ich problémy a naučiť ich vzájomnej tolerancii. Viac neprezradím. 

Martin, aký máš deň? A ako hodnotíš účinkovanie na Jojke v Sladkom živote.
Sladký život je úžasná šou, ktorá mi dala šancu ukázať sa aj z iného uhla pohľadu. Ukázať ľuďom moje dobré stránky, zabaviť vás a pritiahnuť k obrazovke ako neokukaná tvár. Stále pracujem na tom, aby som bol zaujímavejší a lepší. Verím, že tak ako ja, aj vy sledujete pravidelne Sladký život, ktorý monitoruje známe osobnosti v nevšedných situáciách s pohľadom do súkromia. Čiže, aj vy ste súčasťou našich životov. V tejto šou som zatiaľ ako jediný najdlhšie. Je plánovaná ďalšia výroba nových dielov so mnou, takže rozhodne o zábavu nebude núdza. Máte sa na čo tešiť.  

Za koľko peňazí si kúpil Šláger TV?
Šláger TV nevlastním. Je to omyl. Pre televíziu pracujem len ako producent a interpret, ktorý v televízii má vlastný program. 

Máš sen, že s kým by si chcel nahrať album alebo singel?
Viem si predstaviť spojenie mňa s Rytmusom, čo by bolo multižánrové spojenie, asi prvé v histórii slovenskej hudby. Veď Rytmus je kráľ raperov a ja som retro kráľ, údajne. Preto si myslím, že toto spojenie by bolo viac než nadčasové a pobavilo by. Niektorým by zrejme padla sánka. 

Že vraj Zuzane Plačkovej vypálil mozog peroxid a tebe čo?
Včera som sa dozvedel od prof. Dr, Subotiča, že môj mozog je vysoko koncentrovaný a naddimenzovaný, čím teda moje vnútorné meridiány pracujú na 89 %, čo je energetický nadpriemer. Som so sebou spokojný. 

Nazdar Martin, si pán! Chcem sa len opýtať, že kde plánuješ ísť najbližšie na dovolenku.
V marci zrejme do Egypta. V júni opäť do Ameriky. 

Ahoj, ktoré sú tvoje najobľúbenejšie pesničky a  najobľúbenejší speváci?
Odrástol som na oldies, Boney M, Beatles, Abba, 80te roky svetovej muziky. Whitney Houston, Elvis Presley, ktorých milujem. Zo Slovenska sa mi páči Marcel Palonder, Peter Nagy, Szidi Tobias a Dominika Mirgová.

Prečo sa správaš tak arogantne?
To sa ti len zdá. Nie som arogantný. To by ste ma museli poznať. Som veľmi friendly voči každému, kto si zaslúži moju pozornosť. Všeobecne sa snažím byť priateľský voči každému, kto za to stojí a myslí so seriózne. V živote som sa naučil byť zdravo sebavedomý a držať si odstup od falošných ľudí. Čiže, ma spoznaj a zmeníš rýchlo názor. (Možno to tak na obrazovke vyzerá, ale pravda je iná.)

Máš dobré autá, chválim ťa!
Ďakujem. Potrpím si na luxusné autá. Je to moja vášeň. Doposiaľ som mal vyše 20 áut a mením ich pravidelne ako „angličáky“. Raz limuzína, raz SUV, raz športiak. Verný som nemeckým značkám.

Chcel by si mať deti?
Áno. Túžim mať syna, ale ešte na to nie je správny čas, keďže sa málo zdržiavam doma, rodina by v tomto období na to doplácala.

Plánuješ mať rodinu?
Áno, časom. Ak ma niekto bude chcieť.

Je pravda, že je homosexuál?
Nie. Aj keď niekto si to myslí, je to zrejme tým, že vo videoklipoch používam zvláštne pohyby a tanečnú choreografiu, miestami pritiahnutú... Ale to je vedomé, pretože ja sa rád hýbem, tancujem a pritom sa nekontrolujem, lebo som spontánny. Čiže, môže to pôsobiť „gejošsky“. Mám rád gejov, mám veľa priateľov gejov, aj bisexuálov, dokonca sa s nimi lepšie zabávam a kamarátim ako s heterákmi. A prekvapím ťa, sú muži, ktorí sa mi páčia a chcel by som vyzerať ako oni.

Čo si myslíš o referende?
Referendum bolo úplne zbytočné. Zbytočne vyhodených viac než 6 miliónov eur, ktoré mohli poslúžiť každej nemocnici, ktorej by venovali po sto tisícoch eur pre pacientov a lekárov. Referendum obmedzovalo osobné práva vybranej skupine ľudí, preto mi prišlo ako umelo vyvolané a ignoroval som ho.

Ty si ten, čo potopil Jadranku?
Neviem, prečo používaš slovo potopil. Práve naopak. Ja som s Jadrankou spolupracoval, účinkoval v minulosti a všetko bolo na poriadku. Až časom sa naše cesty rozišli. Každý si išiel po svojom. Médiá z toho spravili bublinu a potom som si našiel Božanku. To je celý príbeh.

Prečo si taký trápny?
Pretože ma baví byť trápny. Niekedy.

Kde si Božanku vyhrabal?
Božanku som objavil v srbskom Belehrade, kde dlhé roky žila a po 20tich rokoch sa vrátila na Slovensko, kde som si povedal, že jej dám opäť šancu spievať. Odvtedy ju menežujem, zastupujem a spolu účinkujeme.

Prečo spievaš pre dôchodcov?
Dôchodci, stredná staršia generácia je mojou silnou základňou publika. Tvorí viac ako polovicu mojich stabilných poslucháčov a divákov. Sú veľmi verní, oddaní fanúšikovia. Vážia si moju tvorbu, piesne ich mladosti, a preto im dávam iskru a nádej do života v mojich pesničkách. Nezabúdaj, že aj ty raz budeš dôchodca a budem spievať aj pre teba.

Kedy si zistil, že sa chceš venovať hudbe?
Bolo to už od detstva, keď som v sebe objavil hudobný talent a rytmus, keďže už ako dieťa som chodieval s rodičmi na svadby a páčili sa mi zábavy. Sledoval som v televízii všetky hudobné programy, neskôr Repete, Krajíčka, zahraničné stanice, atď. Tak som si povedal, že začnem spievať, skúsim to, začal som chodiť na Ľudovo-umelecké konzervatórium, kde som sa učil spievať a hrať na bicie. Natoľko sa mi to zapáčilo, že som sa v speve zdokonaľoval a v roku 2004 som vydal prvé CD. Odvtedy aktívne sa venujem hudbe.

Si zadaný?
Nie, som stále slobodný. A možno aj nie...

Akú rasu psíka máš? Je veľmi pekný.
Shi-tzu. Yogi ďakuje.

Čo mám spraviť, aby som žila v takom luxusnom živote, aký vediete vy? Dajte tipy a triky.
Dočítate sa to v mojej najnovšej knihe Ako zarobiť prvý milión do tridsiatky. Všetko je vecou osobných ambícií, plánov, cieľavedomosti, húževnatosti a obklopenia sa ľuďmi, ktorí vás niečo naučia alebo vás niekam potiahnu. Ja na sebe pracujem viac ako desať rokov, nevymetal som diskotéky, ani krčmy, študoval som, sústavne sa vzdelával, absolvoval som dve vysoké školy a preto som niečo v živote vo svojom mladom veku dokázal. To je základný recept.

Čo si myslíš o Plačkovej?
Zuzanu Plačkovú nepoznám. Nebudem ju hodnotiť, ani súdiť. Nemôžem ju hodnotiť len z toho, ako sa prezentuje v televízii, ale páči sa mi jej otvorenosť.

Ako sa má Yogi?
Momentálne dostal najesť, zahájil 20-hodinový spánok a čaká na mňa, kedy sa vrátim z televízie domov.

Keď zomrie Yoginko, budeš mať druhého psíka?
Keď bude keď, tak sa tým budem zaoberať.

Ako to robíš, že si taký populárny?
Snažím sa byť originálny vo všetkom. V prejave, vo vystupovaní, štýlom komunikácie, som bezprostredný, spontánny, priateľský, zábavný a na nič sa nehrám. To zrejme ľudí oslovuje. A k tomu popularitu získavam aj vďaka negatívnej reklame. 

Sledujte celebrity šou Sladký život opäť v pondelok o 18:10 na JOJke!