Iveta 2 - Betka Ferencová

Seriál Iveta mieri na prestížny rómsky festival v Berlíne!

Obľúbený seriál Iveta získava na popularite aj v zahraničí! Pútavý príbeh o rómskom dievčati zaznamenal ďalší medzinárodný úspech. Tento rok sa predstaví na prestížnom rómskom festivale Ake Dikhea? v Berlíne. A to nie je všetko!

Úspešný slovenský seriál Iveta sa dostal medzi vybranú filmovú tvorbu na známom medzinárodnom rómskom festivale Ake Dikhea?, ktorý sa koná každoročne v Berlíne. Tento festival, ktorý svojou jedinečnosťou a kultúrnym významom už niekoľko rokov oslovuje širokú medzinárodnú komunitu, sa  zameriava na prezentáciu rómskych filmov, ktoré odrážajú rozmanité príbehy, životy a perspektívy Rómov po celom svete.

Festival Ake Dikhea? je známy tým, že oslovuje nielen rómsku komunitu, ale aj širšiu medzinárodnú verejnosť. Ponúka priestor na diskusiu o témach, ako je
identita, inklúzia, predsudky a spoločenské otázky, s ktorými sa Rómovia stretávajú. Seriál Iveta svojou autenticitou a úprimným pohľadom na život mladej rómskej ženy dokonale zapadá do rámca podujatia a otvára ďalšiu kapitolu v medzikultúrnom dialógu. Za tvorcov a herecké obsadenie seriálu Iveta budú na festivale osobne prítomní hlavná predstaviteľka Alžbeta Ferencová, renomovaný český režisér Jan Hřebejk a autor scenára Petr Kolečko.

Seriál Iveta je zároveň zaradený na viacerých medzinárodných festivaloch. Snímka z dielne televízie JOJ sa prezentovala aj na festivaloch v Budapešti,  Madride, Dubaji alebo v Štokholme, kde získal hneď dve ocenenia. Okrem rómskeho festivalu Ake Dikhea? mieri aj na americký International Film Festival Manhattan, kde seriál bude reprezentovať scenárista Petr Kolečko a na anglický festival The Breaking-TV Film Festival v Londýne, kde získala až 6 nominácií vrátane Najlepšia herečka, Herec, či Režisér.