Potkan v guláši
Dobré jedlo si dokáže vychutnať, ale gulášu dokáže herec Roman Luknár aj odolať. Najmä na vojne: „Prvý deň nám ukázali, kde je kuchyni. Už čakal na nás navarený guláš. Keď to otvorili, tak z neho vyskočil potkan,“ prezráda panelákový Dudko dôvod, prečo mu aj hneď prestalo chutiť. Lenže šikovný Roman sa hneď aj vynašiel: „Išiel som na ošetrovňu, pripojil som sa k lekárom a každý večer som jedol sviečkovú.“ Tvrdí však, že neholduje ničomu podobnému ako sú pavúky, chrústy a červíky. Spevák Paľo Drapák tiež vyskúšal rôzne „chuťovky“. Ako účastník Celebrity Campu ochutnal kohútie hlavy, alebo kačacie zárodky: „Podávajú to ako prejav uznania. Ja môžem všetko.“ Mirka Partlová má tiež na svojom konte ochutnávanie rôznych kulinárskych špecialít, k niektorým by sa však nerada vrátila. V Srbsku mala na tanieri ťavie mäso.: „Ale to je, ako keby to už niekto žvachlal.“ Korytnačiu polievka jej však chutila. Števo Skrúcaný má hranicu ochutnávania posunutú ďalej ako niektorí jeho kolegovia. V prímorských krajinách skúša najmä miestne špeciality, nebráni sa ani väčšej exotike. „Vrcholom bola asi Čína, kde si nakladáte sami a naozaj netušíte, čo jete,“ prezradil o gastronómii z východnej Ázie.