Zháňate tip na chutný nedeľný obed? Vyskúšajte kohúta na víne podľa Juraja Jánošíka!
Potrebujeme:
kohút
slanina
soľ, čierne korenie, tymián
hrozienka
paradajkový pretlak
cesnak
červené víno (najlepšie Pinot Noir, Rulandské modré alebo Cabernet)
koreňová zelenina (zeler, mrkva, petržlen)
brusnice
med
Postup:
Na slaninke speníme cesnak a pridáme hrozienka. Keď cesnak získa farbu, pridáme kohúta a opečieme zo všetkých strán. Keď sa mäso zatiahne, pridáme koreňovú zeleninu. Počkáme kým pustí šťavu a následne pridáme paradajkový pretlak, soľ a čierne korenie. Pridáme červené víno, ktorým nešetríme. Na záver pridáme brusnice a necháme dusiť približne tridsať minút. Pred koncom na vyladenie chutí pridáme za lyžicu medu. Zbojnícku dobrú chuť!