Tradičné chute s moderným nádychom: Ochutnajte Venušine gule na cibule podľa Brigity!

Zbojníci vraj nežijú preto, aby jedli, ale jedia preto, aby žili. Lenže prečo varia? Lebo ich to baví! A vás tiež pobaví, keď jeden z nich varí a všetci ostatní mu do toho kibicujú.

Uhorčík - Zbojnícke recepty - Venušine gule na cibule Zdroj: TV JOJ

Potrebujeme:
mleté mäso
syr nakrájaný na kocky
soľ, mletá červená paprika (štipľavá aj sladká), majoránka, bobkový list, mleté čierne korenie, rasca
bravčová masť
hladká múka
kapary
cibuľa
mlieko
bryndza
ocot

Uhorčík - Zbojnícke recepty - Venušine gule na cibule Zdroj: TV JOJ

Postup:
Cibuľu si nakrájame na väčšie kúsky a speníme ju na roztopenej masti až kým nechytí zlatistú farbu. Mäso medzitým zmiešame so soľou a s koreninami. Pridáme trochu múky a dôkladne premiešame. V prípade potreby môžeme pridať jedno vajce. Z pripravenej zmesi formujeme guľôčky, pričom každú naplníme kockou syra. Pripravené guľôčky opečieme dozlatista na roztopenej masti. Na záver si pripravíme bešamel. Do roztopenej masti pridáme múku a opečieme. Následne pridáme mlieko, bryndzu a kapary. Omáčku podľa chuti doladíme soľou a troškou octu. Keď máme všetko hotové, môžeme servírovať. Zbojnícku dobrú chuť!