Chutná inšpirácia od hôrnych chlapcov: Pripravte si Zbojnícke trhance podľa Uhorčíka!
Potrebujeme:
bravčová krkovička
klobása
slanina – dva druhy (mastnejšia a prerastaná)
cibuľa
paprika – sladká aj štipľavá
bryndza
kapary
soľ, čierne mleté korenie, červená mletá paprika
žinčica
Postup:
Mastnejšiu slaninu, cibuľu, klobásku a papriku nakrájame na väčšie kúsky. Bravčovú krkovičku nakrájame na väčšie a hrubšie pásiky, ktoré budú tvoriť trhance. Najprv na panvici popražíme mastnejšiu slaninu, následne pridáme mäsitejšiu slaninu, cibuľu, papriku, klobásku a restujeme. Podľa chuti dochutíme soľou, čiernym korením a mletou paprikou. Keď máme základ na polovicu hotový, pridáme mäso a necháme ho zatiahnuť. Keď mäso pustí šťavu, pridáme bryndzu. Jedlo nám dochutí a zahustí omáčku. Na záver podlejeme žinčicou, posypeme kaparami a necháme prevrieť. Následne servírujeme. Zbojnícku dobrú chuť!