Tip na chutný a rýchly obed: Skúste Somlónyiho mladé mäsko podľa jeho poskoka Csákyho!
01.11.2020 - 00:00
Zbojníci vraj nežijú preto, aby jedli, ale jedia preto, aby žili. Lenže prečo varia? Lebo ich to baví! A vás tiež pobaví, keď jeden z nich varí a všetci ostatní mu do toho kibicujú.
Potrebujeme:
bravčová panenka
med
paradajkový pretlak
slanina
cesnak
rozmarín, zmes grilovacieho korenia, soľ, chilli
čierne pivo
Postup:
Na panvici rozpálime slaninku, cesnak a pridáme rozmarín. Bravčovú panenku si nasolíme, potrieme zmesou grilovacieho korenia, chilli a položíme na rozpálenú panvicu. Keď sa mäsko zatiahne, vetvičky rozmarínu vyberieme. Pridáme polievkovú lyžicu pretlaku, med a dôkladne premiešame. Na záver podlejeme čiernym pivom. Keď omáčka prevrie, jedlo je hotové. Podávame s opekanými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!