Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
bataty
listový špenát
cesnak
smotana
bryndza
slanina
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
tekvicový olej
Postup:
Bataty dôkladne umyjeme a predvaríme. Uvarené bataty pripravíme na plnenie tak, že vydlabeme ich vnútro. Na panvici popražíme nadrobno nakrájanú slaninku a cesnak. Medzitým si pokrájame listový špenát a pridáme ho do panvice. Keď sa špenát sparí, pridáme soľ, papriku, korenie a podlejeme smotanou. Keď začne smotana bublať, pridáme bryndzu. Hotovú omáčku vlejeme do pripravených batatov. Naplnený zemiak polejeme tekvicovým olejom a ozdobíme kúskom bryndze. Takto pripravený batat zabalíme do alobalu a na 10 minút vložíme do rúry. Zbojnícku dobrú chuť!