Super inšpirácia na rýchly obed: Pripravte si chutné Brigitine sadlo-maslo!

Zbojníci vraj nežijú preto, aby jedli, ale jedia preto, aby žili. Lenže prečo varia? Lebo ich to baví! A vás tiež pobaví, keď jeden z nich varí a všetci ostatní mu do toho kibicujú.

Uhorčík - Zbojnícke recepty - Brigitine sadlo-maslo Zdroj: TV JOJ

Potrebujeme:
bravčová masť
maslo
jablká
červené víno
bravčová panenka
sušené slivky
slivkový lekvár
chilli papričky
tymián, rozmarín, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ

Uhorčík - Zbojnícke recepty - Brigitine sadlo-maslo Zdroj: TV JOJ

Postup:
Na panvici rozpustíme bravčovú masť a medzitým si jemne narežeme bravčovú panenku, ktorú sme zbavili blaniek. Do zárezov povkladáme čerstvé bylinky a chilli papričky. Pripravenú panenku sprudka opražíme na masti. Poprášime koreninami a soľou. Kým sa mäso zatiahne, do panvice vložíme nakrájané jabĺčka, sušené slivky a taktiež ich popražíme. Keď bude panenka takmer hotová, pridáme do panvice slivkový lekvár a podlejeme červeným vínom. Na záver do omáčky pridáme kocku masla na zjemnenie. Keď sa maslo roztopí, servírujeme. Zbojnícku dobrú chuť!