Skvelý dezert pre všetky maškrtné jazýčky: Vyskúšajte lahodné tiramisu podľa Somlónyiho!
Potrebujeme:
4 vajcia
dlhé piškóty
kakao
silná káva
mascarpone
kryštálový cukor
mandľový likér
javorový sirup
Postup:
Na začiatok oddelíme žĺtky od bielok. Bielky vyšľaháme do peny. V miske medzitým zmiešame mascarpone, kryštálový cukor, žĺtky a pridáme vyšľahaný sneh z bielok. Kávu zmiešame s mandľovým likérom a s javorovým sirupom a v takto pripravenej zmesi omočíme piškóty. Tie následne v jednej vrstve poukladáme na dno sklenej nádoby. Na piškóty navrstvíme hmotu s mascarpone a takto pokračujeme, kým neminieme všetky suroviny. Na záver vrch dezertu posypeme kakaom a dáme do chladničky. Zbojnícku dobrú chuť!