Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Milovníci medvedieho cesnaku sa každý rok tešia na apríl, ktorý je jeho sezónou. V tomto období rastie táto zdravá pochúťka hojne a takmer na každom kroku. Ak aj vy patríte medzi tých, ktorí si ho vždy radi nazbierajú a už neviete, ako by ste ho minuli, máme pre vás skvelý tip. Pripravte si s nami chutné a voňavé tyčinky s medvedím cesnakom podľa receptu manželov Rozborilovcov. „U nás sezóna medvedieho cesnaku v plnom prúde. Moja manželka práve robí tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom, bohovská lahoda,“ napísal na svojom facebookovom profile moderátor Siedmeho neba. Keďže ste sa nám viacerí ozývali s tým, že by ste mali záujem o presný recept, my sme ho pre vás získali.
Potrebujeme: Medvedí cesnak, lístkové cesto, tvaroh, vajíčka, soľ, rasca
Postup:
Na rozvaľkané lístkové cesto roztlačíme tvaroh. Podľa chuti možno dochutiť soľou či korením. Posypeme ho posekaným medvedím cesnakom. Takto pripravené cesto s plnkou preložíme a nakrájame na tyčinky. Mierne ich zakrútime, potrieme vajíčkom a posypeme rascou. Necháme zapiecť v rúre, kým nebudú mať tyčinky zlatú farbu. Dobrú chuť!