Pre dcéru môže spraviť už iba jediné. Nájsť jej vraha...

Mel Gibson sa po strate svojho jediného šťastia ocitne Na hrane temnoty.

Bostonský detektív Tom Craven pátra po vrahoch svojej dcéry, ktorá mu zomrela v náručí. Neúplatný a poctivý policajt odhalí, že dievča sa stalo obeťou komplotu spojeného s tajnou výrobou atómových zbraní v súkromnej firme Northmoor, pracujúcej pre americkú vládu. Stále hlbšie a hlbšie preniká do nebezpečného sveta zločinov veľkých korporácií, vládneho krytia a vrážd, ktoré ich majú utajiť. Jeden z nájomných vrahov, ktorí zametajú stopy a čistia dôkazy, ho navedie smerom, ktoré zmení pátranie na divokú temnú cestu až na hranicu vykúpenia.

Mel Gibson sa snímkou Na hrane temnoty po siedmich rokoch vrátil na filmové plátno ako herec. Film vychádza z rovnomernej oceňovanej britskej minisérie z rokov 1985-86, ktorú rovnako, ako Na hrane temnoty, režíroval Martin Campbell. Tvorcovia preniesli dej do súčasnosti a do USA. Náklady na film sa vyšplhali na 60 miliónov dolárov, pričom už za prvý víkend premietania v amerických kinách zarobil cez 17 miliónov dolárov. Počas natáčania došlo aj k jednej nepríjemnosti, keď Gibsonovi niekto ukradol peňaženku. Pohľad na honorár však Melovi určite vrátil chuť do natáčania.

Čo všetko je ochotný otec spraviť, aby zistil, prečo jeho dcéra musela zomrieť, sledujte v napínavej snímke Na hrane temnoty dnes o 20:20 na Jojke.