Zachráni slon miniatúrne mestečko?

Tvorcovia Doby ľadovej prichádzajú s novou rozprávkou pre deti i dospelých.

Horton je úplne normálny slon v najlepšej kondícii. Zdá sa, že ho nemôže nič prekvapiť, kým mu nepadne pod chobot smietka. Smietka, ktorá rozpráva. Horton si pomyslí, že sa zbláznil, ale je to skutočne tak. Smietka v sebe skrýva malé mikroskopické mestečko Kdosice s obyvateľmi Kdovíkmi. A spomedzi nich jedine starosta počuje Hortonov hlas. Mestečko má však problémy a Horton musí jeho obyvateľom pomôcť hľadať nový domov. Horton všetkým kamarátom v lese vytára, čo objavil, ale nikto mu neverí, dokonca Klokanica chce smietku zničiť. Podarí sa Hortonovi zachrániť Kdosice a nájsť Kdovíkom nový domov?

Horton je skvelý film pre každého – dokazuje to nielen úžasne farebná a dokonale prepracovaná animácia postavičiek, ale aj humor pre všetky vekové skupiny. Hortonova naivita tvárou v tvár zradným nepriateľom ho zavedie do rôznych zamotaných situácií, keď osud Kdosíc visí doslova na vlásku. Situačný humor sprevádza prepracovaná animácia postavičiek. Snímka nie je klasickým rodinným predstavením, ale predovšetkým filmom pre každého, kto sa chce dobre baviť.

Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! z roku 1970, produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. V originále prepožičal hlas Hortonovi Jim Carrey, ktorý taktiež nahovoril Grincha - ten Kdovikom ukradol Vianoce. Carrey ovplyvnil aj to, ako bude Horton vyzerať. Pôvodne mal slon totiž oveľa menšiu tlamu, no pri Jimyho "ukecanosti" mu ju museli zväčšiť.

Dnes vás na Jojke čaká príjemný rodinný večer, tak si ho s filmom Horton užite už od 20:20 po Najlepšom počasí na víkend.