Artfil Kingsley

Na Art Film Fest aj Ben Kingsley!

Obľúbený festival otvorí v exkluzívnej projekcii nový film Woody Allena – Do Ríma s láskou.
Víťazné filmy z najznámejších svetových festivalov, oscarových nominantov, exkluzívne premiéry kritikou ospevovaných snímok, novinky slovenskej kinematografie, ázijské filmové hity aj pocty kultovým osobnostiam sveta filmu prinesie jubilejný 20. ročník Art Film Festu, ktorý sa uskutoční od 16. do 23. júna v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne
Art Film Fest otvorí nová komédia legendárneho Woodyho Allena Do Ríma s láskou/To Rome with love. Snímku zatiaľ uviedli len v dejisku príbehu a Art Film Festu sa ju podarilo získať na exkluzívnu projekciu - na festivalové plátna sa dostane po prvýkrát od talianskej premiéry. Festival tento rok rozdelil program do 13 sekcií vrátane pôct oceneným osobnostiam a pre návštevníkov 20. ročníka prichystal 159 filmov, 88 celovečerných a 71 krátkych. V Medzinárodnej súťaži hraných filmov bude o Modrého anjela súperiť 12 filmov, ktoré už majú na konte ocenenie zo známych festivalov Sundance, Locarno či Berlinale. O Modrého anjela pre najlepší krátky film sa bude v Medzinárodnej súťaži krátkych filmov uchádzať 37 snímok z celého sveta, vrátane nominantov na Oscara.
Art Film Fest aj tento raz udelí domácim a zahraničným osobnostiam cenu Hercova misia za ich mimoriadny prínos hereckému umeniu vo filme. Vo festivalovom parku vlastnoručne pripevnia mosadzné plakety so svojim menom noví nositelia ocenenia – svetoznámy oscarový herec Ben Kingsley, francúzska hviezda Emmanuelle Béart a český herec Miroslav Donutil.