Diskusia o podivných adopciách pokračuje! Dnes na PLUS!

Bez detí neodídem III. - už dnes o 22:15 na Pluske!

Prípad Ivany Boórovej a jej detí, ktoré jej odobrali anglické úrady, vyvolal mimoriadny záujem verejnosti. Do problematiky pochybných adopcií v Británii sa zapája stále viac a viac ľudí. Ivana Boórová aj Čonkovci zaznamenali pred britským súdom prvé úspechy a podivné adopcie sa stali celospoločenskou témou. Aj preto sa televízia JOJ rozhodla, že tejto téme ešte venuje priestor.

Televízia JOJ neprestáva s touto problematikou bojovať a dnes (27. 9. 2012) o 22:15 na stanici PLUS odvysiela už tretiu živú diskusiu na túto tému. Veľkým úspechom pred britským súdom sa skončil prípad Čonkovcov. Tým zobrala anglická sociálka päť detí, no sudca nakoniec rozhodol, že deti sa aj s rodičmi vrátia na Slovensko. 5 detí manželského páru z Humenného je momentálne v rukách sociálky a slovenský sudca rozhodne o tom, čo s nimi bude ďalej. Podľa posledných informácií by deti mala dostať do opatery matka.

Ako prvá zaznamenala úspech Slovenska Ivana Boórová, ktorej britský Social service zobral Martinka (4) a Samka (2) pred dvomi rokmi. Stretávať sa s nimi mohla len v presne vymedzených hodinách a dňoch. Jej prípad sa dostal až na Kráľovský súd. Tam uspela a sudca obnovil jej konanie. Stále to však neznamená, že jej deti vrátia, no šance sú omnoho vyššie ako pred pár týždňami.

Aj Vy chcete vyjadriť podporu týmto rodinám? Môžete im poslať príspevok, neváhajte poslať SMS na číslo 855 - cena je 2,-EUR a mobilní operátori ju v plnej výške odvedú na účet zbierky Nadácie TV JOJ. Finančné prostriedky môžete zaslať i priamo na účet zbierky – číslo účtu je 22221111/5200 - variabilný symbol 3333.

Hostia dnešnej diskusie:

Eleonóra Studencová - babka Martinka a Samka 
JUDr. Marica Pirošíková - splnomocnenkyňa SR pri EĽSP
Lucia Nicholsonová - poslankyňa NR SR
JUDr. Andrea Cisárová - riaditeľka CIPC
Jozef Burian - štátny tajomník MPSVaR SR


Zmena programu na stanici PLUS - štvrtok, 27. 9. 2012:

20:20 - CSI: Kriminálka Miami
21:10 - Áno, šéfe!
22:15 - Bez detí neodídem III. - LIVE
00:20 - CSI: Kriminálka New York