Mal zostať stratený, no oni si ho našli!

Jason Bourne pátra po svojej minulosti, pretože sa pre neho stala nočnou morou.

V roku 2002 sa vo filme Agent bez minulosti objavil nový hrdina – profesionálny zabijak, ktorý sa pokúša oživiť svoju pamäť a uniká pred prenasledujúcimi tieňmi zo svojej minulosti. V napínavom trileri sa výrazne herecky predviedol Matt Damon ako agent Jason Bourne.

Film Bournov mýtus je pokračovaním príbehu napraveného zabijaka. Teraz sa kladú ešte väčšie nároky na agenta, ktorý sa s chladným odhodlaním pohybuje v nebezpečných vodách medzinárodnej špionáže, v ktorej sa hemžia tajní agenti, skryto pracujúci pre rôzne strany. Bourne podniká všetko, aby našiel pravdu za svojimi desivými útržkami spomienok a odpovedal si na tak mučivé otázky týkajúce sa jeho minulosti.

Film prináša najnovší pohľad do súčasného, záhadného sveta špionáže a robí to štýlom sviežeho trileru. Scenár napísal Tony Gilroy podľy rovnomennej literárnej predlohy slávneho Roberta Ludluma. Opäť sa objavujú postavy, ktoré poznáme z prvého filmu – Franka Potenteová ako Marie, Brian Cox v úlohe operatívneho dôstojníka Warda Abbotta, Julia Stilesová ako Nicky a Gabriel Mann ako Danny Zorn. K obsadeniu pribudol Tom Gallop ako Tom Cronin, Karl Urban ako konkurenčný zabijak Kirill a Joan Allenová, trikrát nominovaná na Oscara, v úlohe agentky Pamely Landyovej.

Sledujte Bournov mýtus dnes po Veľkom tresku Česko Slovensko má talent o 22:30 na Jojke!