James Bond: Len pre tvoje oči

Prežite návrat ku klasickej bondovke!

Snímka Len pre tvoje oči sa po Moonrakerovi vrátila ku "klasickému" Bondovi. Dnes si ju vychutnajte o 17:00 na Pluske!

Britskú špionážnu loď vybavenú systémom ATAC, ktorý umožňuje vysielať štartovacie kódy pre strely Polaris, niekto potopil v Albánskom mori. Všetky svetové mocnosti vysielajú svojich najlepších mužov na miesto katastrofy, aby sa pokúsili ATAC ukoristiť. Skupina gréckych priekupníkov zavraždí manželov Timothyho a Ionu Havelockovcov, ktorí po lodi pátrali z poverenia britskej vlády, a ich dcéra Melina sa v snahe pomstiť smrť svojich rodičov spojí s Jamesom Bondom. Postupom času vyjde najavo, že vrahovia Havelockovcov pracujú pre Emila Leopolda Locquea, pravú ruku gréckeho pašeráka a agenta KGB Kristatosa, ktorý chce odovzdať ATAC sovietskemu generálovi Gogolovi...

Zaujímavosti:

- Len pre tvoje oči je po pretechnizovanom Moonrakerovi vítaným návratom ku „klasickému“ Bondovi a považuje sa za jeden z vrcholov celej série.

- Roger Moore už pôvodne ďalšieho Bonda hrať nechcel, ale nakoniec sa za nikdy nezverejnenú sumu dal prehovoriť ešte na ďalšie tri snímky.

- Počas filmovania nastala v Taliansku jedna z najteplejších zím a Broccoli musel do Cortiny dovážať sneh zo zahraničia.

- Scéna, kde Bonda preťahujú pod kýlom lode, sa mala pôvodne odohrávať v Žiť a nechať zomrieť z roku 1973, pretože je v románovej predlohe.

- Snímka doteraz zarobila 195,3 milióna dolárov.

Sledujte snímku James Bond: Len pre tvoje oči dnes o 17:00 na Pluske!