Žiadne príkazy, žiadne pravidlá, žiadne zákony!

Rovnomenný kriminálny seriál patril k tomu najlepšiemu, čo sa objavilo v osemdesiatych rokoch minulého storočia na televíznych obrazovkách.

Detektívi Ricardo Tubbs a Sonny Crocket sa spoločne inkognito pohybujú pod floridským slnkom a rozkrývajú temný a dolármi nasiaknutý svet obchodníkov s drogami. Tubbs je zdvorilý a flegmatický elegán, ktorý žije so svojou priateľkou, počítačovou analytičkou Trudy Joplinovou. Kolega Crockett je jeho pravým opakom – je záletník a švihák. Ich takmer rutinná práca sa však zhatá vo chvíli, keď sa známy záletník Sonny zaľúbi. Jeho láskou sa totiž stala Isabella, milenka obchodníka so zbraňami a drogami. Pre Crocketta a Tubbsa sa začína hra na ostrie noža. Obaja sú postupne tlačení k múru a rozdiely medzi policajtmi a lumpmi sa nebezpečne stierajú...

Scenárista, režisér a spoluproducent Michael Mann sa v akčnom policajnom trilere vrátil k úspešnému rovnomennému seriálu z rokov 1984-89, na ktorom sa vtedy podieľal ako výkonný producent. Seriál sa okrem prelomového ponímania kriminálnych seriálov vyznačoval aj originálnou hudbou skladateľa českého pôvodu Jana Hammera a vlastným vizuálnym štýlom.

Michael Mann sa pomerne s úspechom zhostil realistického pohľadu na policajnú prácu a vierohodnosť všetkých detailov. Zároveň dal prednosť pred tradičnými spektakulárnymi akciami obdobných policajných trilerov prednosť pomalšiemu tempu a psychologickému pozadiu.

Sledujte Miami Vice dnes o 22:45 na Jojke.