Ani počítačový génius nemá šancu proti akčnému hrdinovi, akým je Bruce Willis!

John McClane síce nerozumie počítačom, proti hackerom má však iné zbrane. A tak sa stáva jedinou šancou na záchranu sveta.

Keď vznikal scenár k filmu, dostal podtitul Slzy slnka. Bruce Willis si však dal podmienku – na nakrútenie Smrtonosnej pasce 4.0 sa dá iba v tom prípade, ak tento titul môže použiť v inom filme. Dablér Brucea Willisa sa počas nakrúcania vážne zranil pri páde z ôsmych metrov. Scéna vo výťahu nebola v pôvodnom scenári. Dodal ju tam režisér, ktorý si spája výťahy a klaustrofóbiu so sériou Smrtonosná pasca.

Počas osláv Dňa nezávislosti napadne Spojené štáty americké mimoriadne rafinovaný útočník. Zneuznaný počítačový génius Thomas Gabriel využíva najmodernejšie technológie, aby napáchal čo najväčšie škody na americkej infraštruktúre a uvrhol krajinu do totálneho chaosu. Jeho premyslený plán však má vážnu trhlinu. Neráta s tým, že sa na scéne objaví poctivý policajt John McClane, ktorý je aj po rokoch služby v prekliato skvelej forme. Počítačom síce nerozumie, ale proti teroristom vie použiť iné prostriedky.

Akčný trhák Smrtonosná pasca 4.0 dnes o 20:00 na TV JOJ!