Mamma Mia 4

Rekordný muzikál Mamma Mia: Meryl Streep prišla o hlas, schudla až 10 kíl!

Piercovi Brosnanovi spomienku na film pokazila Zlatá malina za jeho výkon.

Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried a Colin Firth. To sú hlavné hviezdy najúspešnejšieho muzikálu všetkých čias, ktorý si za necelých päť rokov od svojho uvedenia do kín stihol pripísať množstvo prvenstiev. Prvé získal hneď v prvý víkend, keď Mamma Mia! utvoril v kategórii muzikál nový rekord v tržbách, ktorý do tej doby držal muzikál Hairspray. Vo Veľkej Británii dokázal už v roku 2008, teda v rok uvedenia do kín, zdolať aj megaúspešný Titanic a stal sa najvýnosnejším filmom v tejto zemi!

Meryl Streep videla po prvý raz muzikál v roku 2001 so svojou dcérou Luisou a priateľmi na Manhattane. Mamma Mia! ju tak dostal, že poslala do zákulisia list, v ktorom všetkým účastníkom sklonila poklonu. Tí si potom list okopírovali a odniesli domov, rovnako ako režisérka Phyllidy Lloyd. O niekoľko rokov neskôr, keď sa do filmového muzikálu rozdeľovali úlohy, spomenula si režisérka práve na Meryl Streep a jej list a ponúkla jej rolu, ktorú Streep prijala.

Herečka sa vo filme skutočne zaskvela a ešte väčší obdiv zožala v zákulisí filmu. Meryl Streep totiž všetky piesne odspievala naživo pri natáčaní, pričom spolu až 50 % piesní vo filme spievajú herci z playbacku. Pre pieseň The Winner Takes It All musela Streep pricestovať do Štokholmu. Zvládla ju zaspievať na prvý raz a hudobný režisér muzikálu Benny Andersson o Meryl povedal, že je zázrak. Meryl počas natáčania dokonca stratila hlas a to po scéne, kedy jej postava kričí na Tanyu a Rosie. Streep aj odšoférovala všetky scény s autom, nikdy sa nenechala ťahať ani nepredstierala, že by jazdila. Pre svoju úlohu schudla Meryl až 10 kilogramov.

Pierce Brosnan má na muzikál Mamma Mia! dobré aj zlé spomienky. K projektu sa pripojil bez toho, aby vedel, o čom film bude. Až po čase mu bolo povedané, že sa film bude odohrávať v Grécku a že si zahrá po boku Meryl Streep v hlavnej úlohe. Po natáčaní Brosnan oznámil novinárom, že šlo o najpohodovejšie filmové nakrúcanie, aké kedy zažil. Dobrý pocit z muzikálu mu však pokazila cena Zlatá malina, ktorú dostal práve za výkon v tomto muzikáli ako Najhorší herec vo vedľajšej úlohe.

Vo filme odznejú tieto skladby skupiny ABBA: I Have A Dream, Honey, Honey, Money, Money, Money, Mamma Mia!, Chiquitita, Dancing Queen, Our Last Summer, Super Trouper, Lay All Your Love On Me, Gimme! Gimme! Gimme!, Voulez Vous, S.O.S., Does Your Mother Know, Slipping Through My Fingers, The Winner Takes It All, I Do, I Do, I Do, I Do, I Do, Whan All Is Said And Done, Take A Chance On Me, Waterloo, Thank You For The Music

Nenechajte si ujsť skvelý muzikál Mamma Mia! dnes o 20:30 na Jojke!