Meghan a Harry sú podľa odborníka pre kráľovský biznis mŕtvi! Čo bude nasledovať?

Vojvodovia zo Sussexe Meghan a Harry spôsobili v nedeľu večer poriadny poprask, keď poskytli americkej moderátorke Oprah Winfrey otvorený rozhovor. Podľa historika a odborníka na britskú kráľovskú rodinu Kamila Rodana si tým takmer určite podpísali rozsudok. Čo bude nasledovať?

Vo svedectve sa celý svet dozvedel, že Meghan sa vzala s Harrym tajne ešte pred opulentnou svadbou. To ale podľa Rodana spôsobí historikom ťažkosti, pretože nebude jasné, ktorá svadba je tou správnou - a budú teda musieť písať dva dátumy.

Rozruch spôsobilo aj tvrdenie Meghan, že mal jeden z členov rodiny starosť o farbu pleti ich dnes už narodeného syna Archieho. „V tých mesiacoch, kedy som bola tehotná, som viedla s nimi rozhovor. Povedali nám, že Archie nebude mať ochranku a nedostane titul. A tiež mali obavy a riešilo sa, ako tmavú bude mať pleť, až sa narodí, " uviedla Meghan v rozhovore, ale nechcela menovať konkrétnu osobu, ktorá mala údajne tieto reči mať. 

Podľa Rodana to nebol prvý prešľap členov britskej kráľovskej rodiny. Keď sa vydávala súčasná kráľovná, tak sa zhromaždilo mnoho kráľovských darov, medzi nimi aj od Gándhího. Keď si dary prezerala babička Alžbety, kráľovná Mary, bola upozornená, že toto je dečka, ktorú uháčkoval sám Gándhí. Ona sa ostatných opýtala, či je to ten hnedý mužíček." V tom čase bola ešte cisárovnou Indie a tento človek sa podieľal na rozpade jej impéria. Takto Rodan opísal jeden moment s tým, že ich bolo viac, ale nikto z rodiny o tom nikdy nehovoril do médií. 

Zdroj: SITA

Meghan vysvetľovala, aký na ňu bol vyvíjaný tlak zo strany médií i britskej kráľovskej rodiny:  „Už som jednoducho nechcela byť nažive," povedala. S podobným tlakom sa vyrovnávala tiež matka Harryho, princezná Diana, ktorá sa niekoľkokrát pokúsila vziať si život.  „Diana vedela, do čoho ide. Pochádzala zo šľachtickej rodiny, bývala v Norfolku, stýkala sa s kráľovnou a kráľovskou rodinou. Meghan je z úplne iného sveta," zrovnal obe ženy odborník. Diana poskytla veľmi otvorený rozhovor v roku 1995 pre BBC One Panorama, kde hovorila o rozvode s Charlesom.

Kráľovská rodina si od Meghan sľubovala podľa Rodana veľa a dúfala, že jej pomôže v prezentácii britskej monarchie. K ničomu sa ale nemala. „Je predsa normálne, že máte nejaké zamestnanie. Kráľovská rodina jej dala priestor, aby si miesto našla. Keď nevyvíjala žiadnu činnosť, tak jej ponúkli témy, ale napriek tomu sa nedialo vôbec nič,  preto museli nejaké stanovisko voči nej zaujať," povedal historik s tým, že všetci ostatní členovia rodiny sú veľmi pracovití. „Niekto odovzdáva misy a taniere na Wimbledone, niekto otvára mosty, ale každý niečo robí. Ak sa rozhodli, že sa vydajú takou cestou, že nebudú robiť nič, tak dostali rok na rozhodnutie, čo bude ďalej."

Zdroj: youtube/printscreen - CBS Oprah Winfrey

Aký bude osud Meghan a Harryho?

Rok uplynul a prišiel veľký rozhovor s Oprah. Teraz sa čaká, ako na to bude reagovať Buckinghamský palác. Podľa Kamila Rodana žiadna odpoveď nepríde, aby sa celá kauza viac nevírila. Stanú sa z nich  cvičené figúrky, pretože podobne ako Eduard VIII., keď si vzal Wallis Simpsonovú, tak budú nejakú dobu atraktívne pre americkú smotánku. Radi ich pozvú na večierky, ukážu sa s nimi a tak ďalej, ale časom sa okukajú. Buď budú písať spomienky, alebo vystupovať v šou, ako sme videli, ale čím viac to budú robiť, tým viac sa im budú vzďaľovať. Belgičania majú príslovie, že koruna sa neodhaľuje. Nikto s nimi nebude chcieť hovoriť, aby to nepredali novinám," odhadol ďalší vývoj odborník.

Právnici britskej kráľovskej rodiny v tichosti vyriešia právne postavenie Harryho a Meghan, čím sa všetko vyrieši. Podľa historika budú ďalej udržiavať kontakty s kráľovskou rodinou, pretože Alžbeta II. mala Harryho rada, ale „pre kráľovský biznis sú proste mŕtvi," povedal na záver Kamil Rodan.