Vyskúšajte si pripraviť fantastické halušky na vegetariánsky spôsob podľa Zdeňka Pohlreicha!
Máte chuť radšej na halušky so špenátom a bryndzou alebo gnocchi so špenátom a kozím syrom? Prinášame vám dva skvelé a zdravé recepty z dielne českého kuchára Zdeňka Pohlreicha.
Budete potrebovať:
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 180 - 200 gramov čerstvého špenátu
- 125 mililitrov smotany na šľahanie (min. 31 %)
- 40 gramov parmezánu
- 650 gramov zemiakových halušiek alebo gnocchi
- 200 gramov bryndze alebo tvarohového syra alebo mäkký plnotučný kozí syr
- Soľ, čerstvé mleté čierne korenie
Postup:
Cesnak ošúpte a nakrájajte na plátky. V panvici zohrejte olivový olej a dajte do nej cesnak, nechajte speniť, pridajte natrhané listy špenátu a nechajte spariť. Akonáhle sú ošmahnuté špenátové listy, prilejte do panvice smotanu, zahrejte, pridajte nastrúhaný parmezán a nechajte rozpustiť. Odstavte, osoľte a okoreňte, prelejte do mixéra a rozmixujte. V hrnci priveďte osolenú vodu do varu a dajte do nej gnocchi. Akonáhle gnocchi vyplávajú na povrch, sú hotové. Sceďte ich. Rozmixovanú špenátovou omáčku vráťte do panvice a mierne ju ohrejte. Pridajte uvarené gnocchi, premiešajte a odstavte. Rozdeľte na taniere, posypte rozdrobeným kozím syrom, pokvapkajte olivovým olejom, okoreňte, osoľte a servírujte.
Tip: Gnocchi môžete nahradiť haluškami a servírovať s bryndzou. Ak vám kozí syr vadí, nahraďte ho tvarohovým syrom.