Dokonalý začiatok dňa: Pripravte si španielske raňajky podľa Zdenka Pohlreicha!
Španieli sú charakteristickí tým, že sa nikam neponáhľajú, a preto nemajú problém pustiť sa do zložitejších raňajok. Recept Zdenka Pohlreicha však zvládnu aj kuchári - začiatočníci. "Španielske raňajky - káva, toast, dobrý "oliváč", soľ a vyzreté paradajky. V Španielsku je to niečo ako ranná rozcvička a nie je bar, v ktorom by tieto raňajky ráno neponúkali. Hovoria tomu Tostada con tomates," vysvetlil český kuchár.
Budete potrebovať:
- 4 - 6 veľkých vyzretých paradajok
- morskú soľ
- 4 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 bagety
Postup:
Paradajky rozkrojte napoly a z orezanej strany nastrúhajte na hrubšom strúhadle dužinu do misky. Šupku vyhoďte. Dužinu osoľte a premiešajte s jednou lyžicou olivového oleja. Bagetu nakrájajte šikmo na centimetrové plátky. Opečte ju nasucho v panvici z oboch strán dozlatista, trvá to približne 2 - 3 minúty, alebo použite sendvičovač. Potrite olivovým olejom a ochutenými nastrúhanými paradajkami. Podávajte.
Sledujte šou Rozpáľ to, šéfe! dnes o 16:10 na JOJke!
: