Smart Life Summit v Bratislave

Jedinečný Smart Life Summit o digitálnych technológiách so svetovými odborníkmi v Bratislave

Do Bratislavy prichádza summit o najmodernejších digitálnych technológiách a inováciách. Podujatie organizuje jedna z najväčších vedeckých organizácií v Európe – Európska aliancia pre inovácie (EAI) v spolupráci s partnermi z akademického a súkromného sektora. EAI vďaka celosvetovému dosahu prinesie do Bratislavy viac ako 100 svetových odborníkov z 30. krajín sveta. Záštitu nad 10. ročníkom summitu prevzala prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová.

Kvalitnejší každodenný život vďaka technológiám

Od 24. do 26. októbra budú svetoví a domáci odborníci v Bratislave hľadať odpovede na otázky súvisiace s technologickými inováciami a ich vplyvom na budúcnosť a kvalitu každodenného života. Smart life Summit ponúkne príležitosť dozvedieť sa viac o digitálnom vývoji v oblastiach, ako sú digitálne zdravie, ekonomika, kybernetická bezpečnosť či umelá inteligencia. Okrem diskusie má summit za cieľ aj spojiť predstaviteľov akademickej obce a zástupcov priemyslu, samosprávy, veľvyslanectiev či širšej komunity pre podporu vývoja digitálnych inovácií.

Podnetné diskusie so svetovými odborníkmi

Najnovšie poznatky z oblastí umelej inteligencie, kybernetickej bezpečnosti, ekonomiky, zdravotnej starostlivosti a Smart Cities predstavia vo svojich  prednáškach hlavní rečníci summitu. Nasledovať budú panelové diskusie a technické konferencie, v ktorých môžu účastníci diskutovať s odborníkmi a ponoriť sa do jednotlivých tém ešte hlbšie.

Zdroj: TV JOJ

​Okrem známych svetových mien nebudú na Smart Life Summit chýbať ani tie slovenské. Predstavia sa napríklad Ivan Mikloš, Ján Kyselovič, Zuzana Mikulášová či Jana Smetanková.

Najsledovanejší chirurg sveta aj experti na umelú inteligenciu

Pozvanie na konferenciu prijal aj profesor Shafi Ahmed, známy LIVE operáciami vo virtuálnej realite, vďaka ktorým umožňuje zdravotníckym pracovníkom a študentom z celého sveta byť svedkami jeho odborných znalostí a učiť sa z nich. Známy britský chirurg a futurista nominovaný na Nobelovu cenu za mier priblíži, ako umelá inteligencia a iné exponované technológie menia proces liečby pacientov.

Bývalý komisár Snemovne reprezentantov USA, Harold Furchtgott-Roth a riaditeľ výskumu Centra pre inovácie forenzných vied v New Yorku, Sanjal Goel, odprezentujú pohľad na výzvy, ktoré so sebou prináša umelá inteligencia. Diskutovať budú o zneužití dát, hrozbe straty pracovných miest, využití AI v ozbrojených konfliktoch či ochrane osobných údajov.

Zdroj: TV JOJ

​Na Smart Life Summit sa predstaví aj vizionár Pieter Van Gorp, vývojár platformy GameBus, ktorá motivuje jednotlivcov a rodiny k tomu, aby žili zdravšie.

Smart Life vďaka netradičným spojeniam

„Smart Life Summit je jedinečná príležitosť pre interdisciplinárny dialóg. Toto podujatie spojí expertov z rôznych oblastí v záujme zistiť, ako spoločnosti priniesť Smart Life. Možnosť zapojiť sa do zmysluplných diskusií, zdieľať svoje nápady a získať nové poznatky je nepochybne inšpirujúca. Ja osobne sa veľmi teším na nové objavy, ktoré z týchto interakcií nadobudnem,“ prezradila jedna z prednášajúcich, profesorka Miko Ching-Ying YU z Fakulty manažmentu Yuan Ze univerzity v Taiwane. „Prostredníctvom holistickému prístupu môžu účastníci komplexne pochopiť výzvy a príležitosti konceptu Smart Life, vďaka čomu sa urýchli vývoj inovatívnych a pragmatických riešení v tejto oblasti,” dodala.

Prezentované výskumy z konferencií budú poskytnuté na publikovanie vydavateľstvu Springer v sérii konferenčných zborníkov LNICST, ktorá je indexovaná v databázach ako SCOPUS, EI Compendex a Web of Science.

Vstupenky na summit sú dostupné TU.