Hanička a Murko - Vianočné turné

Rozprávkové vianočné turné Haničky a Murka sa blíži do finále!

O 2 týždne tu máme Vianoce a dostať sa do čarovnej vianočnej nálady vám bezpochyby pomôžu Hanička a Murko! Ako? Pomocou svojho rozprávkového zimného muzikálu, s ktorým sa vybrali začiatkom novembra na celoslovenské vianočné turné! Ešte ich čakajú posledné 4 koncerty - takže ak ste z Komárna, Šale, Hnúšte alebo Nitry, môžete sa tešiť.

Zdroj: TV JOJ/ Hanička a Murko

“Náš vianočný muzikál mal premiéru pred rokom a okamžite si získal množstvo priaznivcov,” informuje Lucia Zimanyiová, scenáristka a režisérka projektu.“Myslíme si, že tajomstvo úspechu spočíva v niekoľkých novinkách, ktoré sme do programu priniesli. Ide o doplnenie našej obľúbenej bábkovej dvojice - Haničky a Murka - o rozprávkové bytosti v životnej veľkosti, ďalej o zaradenie najznámejších zimných pesničiek, ktoré deti poznajú a rady si ich spievajú, o tanečné choreografie, v ktorých sú zakomponované tak dynamické ako aj baletné prvky a tiež o samotnú scénu, ktorá ponúka krásne zimné kulisy a romantické svetielka,” dodáva režisérka.

Zdroj: TV JOJ/Hanička a Murko

​Toto všetko sľubuje pre deti, ale aj pre ich rodičov, naozaj výnimočný zážitok.

“Zimným príbeh nás sprevádza kráľovná Vločka, ktorá je veselá a zároveň éterická a deti si ju hneď obľúbia. Naviac, vďaka jej kúzelnému zaklínadlu sa môžeme s našimi rozprávkovými postavami aj pozhovárať a okrem zábavy nám to prinesie aj zopár inšpiratívnych poznatkov z ich života,” dopĺňa Lucia.

Zdroj: TV JOJ/Hanička a Murko

A veru ide o zaujímavé postavičky: veselého Snehuliaka, milého Vtáčika, štedrého Mikuláša a roztopašnú Elfku, bláznivého Kapríka, veselý Vianočný stromček a malého Kocúrika. Kúzelnú vianočnú atmosféru dotvárajú rozprávkové kulisy z dielne scénografa a výtvarníka Von Dubravaya a tiež krásne zimné pesničky. Tie pochádzajú z vianočného CD Haničky a Murka “Postavím si snehuliaka”.

Zdroj: TV JOJ/Hanička a Murko

A keďže Hanička a Murko majú veľmi radi svojich malých kamarátov a radi ich obdarúvajú, aj na tomto koncerte sa deti môžu tešiť na ich darčeky v podobe Murkovho lízatka a špeciálnej nálepky vydanej k Vianočnému turné 2023. Tie im tentokrát prinesie samotný  Mikuláš! Prežite s Haničkou a Murkom krásny predvianočný čas!

Vstupenky sú v predaji v sieti predpredaj.sk.

Ak nemôžete prísť na koncert osobne, ukážky z muzikálu si môžete pozrieť na YouTube: