Il Divo

Koncert Il Divo v septembri: Na svetovom turné k 20. výročiu založenia nebude chýbať ani Bratislava!

28. septembra bude skupina Il Divo oslavovať svoje dve desaťročia trvajúce dielo aj pred slovenským publikom. Overené hity repertoáru v nových verziách tvoria základ programu koncertu , na ktorý najznámejšia spevácka skupina klasickej hudby pozýva slovenských fanúšikov. Koncert sa bude konať v bratislavskej Peugeot Aréne Národného tenisového centra.

Už v roku 2003 spojíl legendárny producent Simon Cowell štyroch vokalistov z Ameriky a Európy do projektu, ktorý si v krátkom čase  podmanil hudobný svet. Il Divo vytvorilo vlastný žáner “Poperu”, spojenie popu a opery. Už od prvého albumu, ktorý vyšiel v roku 2004, sa skupina teší výnimočnej popularite a komerčnému úspechu.

História koncertov tejto skupiny je rovnako pozoruhodná, keďže počas dvoch dekád vystupovali ako špeciálni hostia Barbry Streisand, vystupovali na podujatiach Olympijských Hier, vystupovali pred prezidentom USA Barrackom Obamom, pred britskou kráľovnou Alžbetou II. a celou britskou kráľovskou rodinou, či pred dosiaľ najpočetnejším publikom dejín klasickej hudby, pred takmer 35 000 divákmi na svojom koncerte v Paraguaji. Kapela pôsobila aj na krátkom a beznádejne vypredanom angažmá na Broadwayi.

Il Divo sú u nás známi vďaka hitu Regresa a Mí, ktorý sa objavil na ich prvom albume. Ide o novú verziu piesne Tonyho Braxtona Unbreak My Heart a na YouTube má viac ako 180 miliónov videní:

Piesne v španielčine, taliančine, francúzštine, portugalčine, angličtine, japončine alebo latinčine predali celosvetovo viac ako 30 miliónov nahrávok. Vo Veľkej Británii boli vyhlásení za najlepšieho umelca desaťročia v žánri klasickej hudby. Získali celkovo 160 zlatých a platinových ocenení za predaje svojich nosičov a to v 35 rôznych krajinách sveta.

Tento rok Il Divo oslavujú svoje 20. výročie: Američan David Miller (tenor), Švajčiar Urs Bühler (tenor), Francúz Sébastien Izambard (tenor) a Američan Steven LaBrie (barytón) - ktorí sa pridal po smrti Carlosa Marína na COVID-19 - vydali jubilejný album s názvom XX.  Rovnako sa volá aj turné, ktorého slovenská zastávka sa uskutoční 28. septembra v Peugeot Aréne Národného Tenisového Centra. Z posledných skladieb si môžete vypočuť nahrávku Despacito:

Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal. Predaj vstupeniek sa začal 12. júna. Cena lístka na sedenie začína na 69 €.