TOP letné destinácie na dovolenku pre Slovákov: Kde sa to finančne oplatí?

Leto je obdobím, kedy mnohí Slováci vyrážajú na dovolenku, aby si oddýchli od každodenného zhonu a načerpali nové sily. Výber destinácie závisí od rôznych faktorov, ako sú preferencie, rozpočet a záujmy. Ktoré zahraničné a domáce lokality to už roky vyhrávajú?

1. Chorvátsko

Chorvátsko je dlhodobo jednou z najobľúbenejších destinácií pre Slovákov, a to aj vďaka výhodným cenám. Je tam skutočne čo vidieť. Zaujímavý je napríklad historický Dubrovník, kde sú ceny síce vyššie, no návšteva centra stojí za to. Za zmienku určite stojí aj Split, kde je ubytovanie a strava cenovo prístupnejšia, pričom mesto ponúka bohatú históriu a krásne pláže. Vynechať nemôžeme ostrov Hvar, ktorý je trochu drahší, no pre tých, ktorí hľadajú nočný život a luxus, je ideálny.

2. Taliansko

Taliansko ponúka širokú škálu zaujímavých miest. Azda najznámejším je Rím, kde môže byť ubytovanie drahšie, ale existuje množstvo cenovo dostupných reštaurácií a atrakcií. Obľúbenou je aj Florencia, pri návšteve ktorej sa oplatí spoznať jej bohatú kultúru a históriu. Typické pre Taliansko sú Benátky, ktoré je najlepšie navštíviť tak na dva-tri dni, čo sa dá zvládnuť aj po finančnej stránke. 

3. Grécko

Grécko je známe svojimi nádhernými plážami a priaznivými cenami. Dovolenkári majú v obľube Krétu, ktorá ponúka širokú škálu ubytovania od lacných apartmánov až po luxusné rezorty. Pre tých, ktorí túžia po úchvatných výhľadoch, je vhodné Santorini. Síce môže byť drahšie, no kratší pobyt stojí za tú investíciu. Pre rodiny s deťmi je ideálny Rhodos, ktorý je finančne výhodný s množstvom cenovo dostupných hotelov a reštaurácií. Rovnako aj ostrov Korfu, znamenitý nádhernými zálivmi a históriou.

4. Bulharsko

Bulharsko je čoraz populárnejšou destináciou pre Slovákov vďaka priaznivým cenám. Vyhľadávajú najmä Slnečné pobrežie, kde je cenovo dostupné ubytovanie a strava, čo je ideálne pre rodiny a mladých.

5. Čierna Hora

Čierna Hora láka turistov svojou nádhernou prírodou a finančnou dostupnosťou. Zaujímavá je určite Budva, kde sú krásne pláže a cenovo dostupné možnosti ubytovania. Ďalej Kotor, čo je historické mesto s prijateľnými cenami.

6. Domáce destinácie

Pre tých, ktorí uprednostňujú dovolenku na Slovensku, sú tu rovnako skvelé možnosti. Napríklad  Vysoké Tatry, ktoré ponúkajú nádherné turistické trasy a cenovo dostupné, aj luxusné ubytovanie. Ďalej Slovákov zaujíma Liptovská Mara, Podhájska, či Bešeňová, kde nájdete mnoho termálnych kúpalísk. 

Nech už si Slováci vyberú akúkoľvek destináciu, dôležité je, aby si na dovolenke oddýchli a načerpali nové sily. Či už ide o obľúbené zahraničné lokality, alebo krásy Slovenska, leto ponúka množstvo možností na nezabudnuteľnú a finančne výhodnú dovolenku.

Tagy: Dovolenka