Šokujúca správa: Zomrel producent Titanicu Jon Landau (†63)!

Filmový svet zasiahla smutná správa. Jon Landau, producent oscarového Titanicu a Avataru, zomrel vo veku 63 rokov. Jeho smrť ranila mnohých, vrátane blízkeho spolupracovníka Jamesa Camerona.

Filmárska komunita je v šoku. Vo veku 63 rokov zomrel Jon Landau, významný producent, ktorý stál za úspechmi filmov ako Titanik, či Avatar. Landau začal svoju kariéru v 80. rokoch a rýchlo sa stal jedným z najrešpektovanejších producentov Hollywoodu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jon Landau (@jonplandau)

„Jeho neúnavná práca a jedinečný prístup k produkcii filmov nás inšpirovali všetkých. Bude nám veľmi chýbať,“ povedal James Cameron, ktorý s ním spolupracoval viac ako tri desaťročia. Landau a Cameron spolu vytvorili nezabudnuteľné filmy, ktoré sa zapísali do histórie svetovej kinematografie.

Alan Bergman zo spoločnosti Disney Entertainment vyzdvihol Landauov prínos a označil ho za vizionára. Jeho prínos pre filmový priemysel je nezmazateľný a jeho dedičstvo bude žiť ďalej prostredníctvom jeho práce,“ uviedol.

Srmrť legendárneho producenta zasiahla nielen jeho blízkych, ale aj milióny fanúšikov po celom svete, ktorí si jeho filmy zamilovali. Príčina jeho skonu však zatiaľ nie je verejne známa.

Tagy: Titanik