Smrť Shannen Doherty šokovala celý svet: Herečka do poslednej chvíle nestrácala nádej!

Do hereckého neba navždy odišla Shannen Doherty, predstaviteľka Brendy zo seriálu Beverly Hills 90210. Herečka bojovala so zákernou rakovinou, ktorá sa jej rozšírila aj do mozgu. Napriek tomu, že do poslednej chvíle nestrácala náej, svoj ťažký boj prehrala uplynulý víkend. Z jej posledných slov mrazí.

Herecký svet smúti. Po dlhom boji so zákernou chorobou zomrela Shannen Doherty, ktorá sa divákom zapísala do povedomia najmä vďaka seriálu Beverly Hills 90210, kde zažiarila ako Brenda, alebo seriálom Čarodejnice.

Naposledy sa svojim sledujúcim ozvala prostredníctvom sociálnych sietí pred dvoma týždňami a sama priznala, že netuší, čo bude ďalej. "Nemám absolútne žiadne tušenie, ako dlho bude ešte trvať chemoterapia. Neviem, či to budú tri mesiace, alebo šesť mesiacov, alebo či sa príde na to, že to vôbec nezaberá. To je naozaj niečo, čo vôbec nemôžem predvídať a nemôžu to vedieť ani moji lekári," priznala vtedy úprimne.

Shannen nestrácala nádej ani napriek ťažkej liečbe, ktorou si prechádzala. Stále dúfala a verila, že sa nájde vhodnejšia alternatíva, ktorá by ju zachránila. "Je to naozaj desivé. Samozrejme sa snažím byť aspoň trochu pozitívne. Nedávno sa zmenila štruktúra mojich rakovinových buniek, to znamená, že mám k dispozícii oveľa viac protokolov, ktoré môžem vyskúšať. Prvýkrát po niekoľkých mesiacoch asi cítim nádej, zatiaľ čo predtým som sa stále pripravovala na smrť," prehovorila nedávno s iskierkou nádeje.

Shannen však tušila, že jej diagnóza nie je priaznivá, a otvorene hovorila o prípravách na smrť. Herečka dokonca plánovala aj svoj vlastný pohreb, ktorý si predstavovala ako divokú párty. "Je to tak morbídne, ale zároveň vtipné. Chcem, aby boli moje pozostatky zmiešané s mojím psom a otcom. Nechcem byť pochovaná ani spopolnená," povedala Shannen pre web People.

Správa o tom, že Doherty prehrala svoj dlhoročný boj s rakovinou, prišla ako blesk z čistého neba. "S ťažkým srdcom oznamujeme, že zomrela herečka Shannen Doherty. V sobotu 13. júla prehrala svoj boj s rakovinou po mnohých rokoch boja s touto chorobou," uviedla vo vyhlásení pre časopis People jej publicistka Leslie Sloane.