Uznávaná televízna kuchárka (†49) sa utopila pri paddleboardingu: Skonala pred očami manžela!

Smutná správa zasiahla svet kulinárstva! Naomi Pomeroy, uznávaná televízna kuchárka a účastníčka reality šou Top Chef Masters, tragicky zomrela vo veku 49 rokov. K nešťastiu došlo počas paddleboardingu na rieke Willamette v Oregone.

Naomi Pomeroy sa preslávila účasťou v tretej sérii televíznej súťaže Top Chef Masters, v ktorej o niečo neskôr dokonca pôsobila aj ako hosťujúca porotkyňa. Zaujala svojou bezprostrednosťou a bojom proti zaužívanému sexizmu v kuchyni.

V roku 2007 si spolu s obchodnými partnermi otvorila portlandskú reštauráciu Beast a v roku 2009 ju časopis Food & Wine zaradil do rebríčka najlepších nových šéfkuchárov. Za svoju prácu táto šikovná žena získala aj cenu Jamesa Bearda.

Jej nečakaný skon nastal, keď sa plavila so svojím manželom na paddleboarde a narazili na prekážku. Naomi sa ocitla vo vode a už sa nevynorila. Aj napriek rýchlej reakcii jej manžela a následnému privolaniu záchranárov ju nebolo možné zachrániť. Jej telo našli až neskôr, približne míľu a pol od miesta nehody. Naomi Pomeroy po sebe zanechala jedno dieťa a množstvo smutných fanúšikov po celom svete.

Naomi bola nielen skvelou kuchárkou, ale aj inšpiratívnou osobnosťou, ktorá motivovala mnohých ľudí k tomu, aby nasledovali svoje sny a vášeň pre varenie. Jej odkaz bude žiť ďalej prostredníctvom jej receptov, televíznych vystúpení a vplyvu, ktorý mala na kulinársku scénu.

Tagy: Smrť