Vzájomné nesympatie Prokeša a Jiřího vyvrcholia: Pred Patrikom a Táňou ho jej otec poníži!

Vzťah so starším Jirkom Prokeš nedokáže viac akceptovať. Príchodom nového džokeja na statok, s ktorým dúfa, že sa raz dá Táňa dokopy, povie jej frajerovi svoje!

Kôň Šemík, ktorý bol niekoľko mesiacov zranený, môže znova jazdiť. Práve Patrik bude jeho džokejom. Pred veľkým pretekom uskutoční Prokeš "rodinný obed", kde nebude chýbať okrem jeho manželky a dcéry ani samotný Patrik. Táňa však bez ohľadu na otca prizve aj Jirku. "Dievča sa vie obracať, vynikajúca kuchárka, dievča na výdaj," zaznie z úst Jindricha pri stole, keď ju Patrik pochváli. Mladý džokej povie, že by si ju vzal hneď, a to priamo pred jej priateľom Jirkom. "To asi budeš musieť do rady," povie starší z chlapov.

Žiarlivosť na seba nenechá dlho čakať.  Ten však prílišné nadšenie z vydaja s Táňou nikdy neprejavil. Jirka sa sám dokonca ponúkne, že majiteľovi statku pomôže s prácou, aby si ho trocha naklonil. Jej otec nebude na prísediaceho zrovna príjemný a povie mu to, čo mal už dlho na jazyku. Nové hrnčeky od neho vraj nechce a radšej si predstavuje pri svojej dcére "poriadneho chlapa". Jirka to nevydrží a sám sa ponúkne, že odíde. Táňa sa rozbehne rovno za ním. On však odíde a nechá ju bez slov! 

Sledujte Hviezdy nad hlavou v utorky a štvrtky o 20:40 na JOJke!