Utajovaný spor medzi Williamom a kráľovnou Alžbetou († 96): Toto si k nej jej vnuk dovolil!

Napätie v kráľovskej rodine prevládalo ešte počas toho, keď zosnulá kráľovná Alžbeta II. († 96) nekompromisne skritizovala princa Williama za jeho nebezpečné rozhodnutia týkajúce sa ich rodiny!

Aj princ William, ktorý sa prezentuje ako ukážkový syn, vnuk i manžel, má svoje muchy. S nebohou britskou kráľovnou Alžbetou II., ktorá panovala neuveriteľných 70 rokov, sa poškriepil kvôli svojej manželke a deťom.

Podľa novej biografie o princeznej Kate od Roberta Jobsona sa princ William pohádal so zosnulou kráľovnou, kvôli otázke týkajúcej sa bezpečnosti jeho rodiny. V úryvku knihy Jobson podrobne opisuje, ako sa šľachtic dostal do ostrého sporu so svojou starou mamou.

Incident sa odohral po tom, čo ho jeho otec, terajší kráľ Karol III., ostro skritizoval. "Jedným z nedávnych zdrojov nezhôd je Williamovo tvrdohlavé odmietanie prijať otcovu radu týkajúcu sa ochrany dedičstva. Kráľ vyjadril svojmu synovi obavy, či je rozumné, aby William používal svoj vrtuľník na prelety celej rodiny po krajine," skonštatoval Jobson v knihe.

"William, skúsený pilot, rozčúlil zosnulú kráľovnú, keď sa vzoprel jej požiadavke, aby svoju rodinu nepilotoval 115 míľ (185 km) z Kensingtonského paláca do Anmer Hall, ich sídla v Norfolku. Kráľovná, ktorú prenasledovala havária z roku 1967, pri ktorej zahynul kapitán kráľovninho lietadla (hoci na palube nebola žiadna kráľovská rodina), sa nezdržala," dodal.

Kráľovská rodina zostala v tejto otázke rozdelená a zosnulá kráľovná, ktorá len zriedka takto reagovala, tentoraz nešetrila slovami. Svojmu milovanému vnukovi presne povedala, čo si o tom myslí.