Posledné priznanie Amy Winehouse († 27): Čo povedala lekárke tesne pred smrťou?

Od úmrtia talentovanej speváčky Amy Winehouse († 27) prešlo už 13 rokov. Umelkyňu našli mŕtvu v jej dome v Camdene v severnom Londýne po tom, ako dlhé roky bojovala s problémami s alkoholom a drogami. Čo sa dialo v posledných momentoch?

Talentovaná speváčka Amy Winehouse, známa svojimi hitmi ako "Rehab" a "Back to Black," roky zvádzala boj s nepríjemnými závislosťami, ktoré sa jej stali osudnými. Deň pred smrťou, 22. júla 2011, sa s ňou stretla jej lekárka Christina Romete, ktorá pre portál Daily Star opísala Amy ako veľmi inteligentnú ženu, ktorá však zápasila s veľkými vnútornými démonmi.

Amy Winehouse sa tesne pred jej skonon lekárke zdôverila s priznaním: „Nechcem zomrieť.“ Amy však bola odhodlaná robiť veci po svojom a odmietala psychiatrickú pomoc, čo podľa Romete mohlo byť osudnou chybou. Umelkyňa zomrela nasledujúci deň vo svojom dome v Camdene v Londýne.

Romete tiež zdôraznila, že Amy pred smrťou nebrala žiadne lieky na predpis. Speváčka sa vraj domnievala, že psychiatrická pomoc a lieky by bránili jej tvorivosti. Preto sa rozhodla bojovať so svojimi démonmi v tichosti. Počas jej posledných momentov mala byť podnapitá, ale schopná viesť rozhovor.

Amy Winehouse zanechala za sebou hudobné dedičstvo, ktoré bude navždy rezonovať, ale jej predčasná smrť je smutným pripomenutím toho, ako môže závislosť zničiť život​.