Britská kráľovská rodina Meghan nikdy neprijala: Toto sa dialo tesne pred svadbou!

Princ William a Meghan Markle majú zrejme ešte stále napäté vzťahy. Starší brat Harryho mal byť už od začiatku nespokojný s jeho výberom osudovej ženy, ktorou je americká herečka. A k vzájomnému pochopeniu a podpore nemalo dôjsť ani po rokoch.

Podľa kráľovského autora Roba Jobsona v knihe Catherine, the Princess of Wales William naliehal na svojho mladšieho brata, aby neuponáhľal svadbu s Meghan, a dal jej čas prispôsobiť sa kráľovskému životu. Trhliny medzi bratmi boli zjavné ešte predtým, ako sa Meghan v roku 2018 oficiálne stala členkou rodiny.

Starší z bratov nemal zo svadby Harryho a Meghan dobrý pocit. Neskôr vyplávalo na povrch, že William zakázal budúcej manželke svojho brata nosiť na svadbe šperky princeznej Diany, ich zosnulej matky. "William dokonca žiadal od kráľovnej uistenie, že budúca nevesta jeho brata nebude nosiť žiadne šperky z kolekcie, ktorú kedysi nosila Diana. Jeho manželka Kate mala povolené niektoré nosiť, čo vyplývala z jej hodnosti," píše sa v knihe.

A to nebol jediný Williamov problém. "V tom čase sa svojmu bratovi zveril, že podľa neho by bolo lepšie dať Meghan viac času, aby si zvykla na kráľovský spôsob života. Harry sa cítil dotknutý a vyhodnotil to ako urážku," uvádza Jobson.

Podľa autora bol vzťah medzi bratmi čoraz viac napätý a k zmiereniu nedošli ani po rokoch. Vzťahy vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu s princom a princeznou z Walesu sú vraj aj teraz na bode mrazu. A to hlavne po tom, ako Harry a Meghan v roku 2020 odstúpili z funkcie pracujúcich kráľovských manželov a odsťahovali sa do Ameriky.

Manželia, ktorí sa rak dištancovali od zvyšku rodiny potom prilievali olej do ohňa senzačnými rozhovormi s novinármi, či Harryho knihou Spare, v ktorej sa sťažoval, že s Meghan boli v kráľovskej rodine vystavení zlému zaobchádzaniu. Jedno z najšokujúcejších tvrdení odznelo v roku 2021 v rozhovore s Oprah Winfreyovou, keď pár uviedol, že istí členovia kráľovskej rodiny mali obavy a rozhovory o tom, aká tmavá môže byť pleť (Meganinho dieťaťa).

Koncom minulého roka autor Omid Scobie vo svojej knihe Endgame tvrdil, že tieto slová mali povedať kráľ Karol a princezná Kate. K tomu sa priklonil aj Jobson, podľa ktorého sa Kate podieľala na rozhodnutí paláca vydať vyhlásenie, v ktorom sa uvádza, že "spomienky na tento incident sa môžu líšiť".