Herec Marián Mitaš exkluzívne: Čo prezradil o svojej postave v seriáli Lásky v Istanbule?

Marián Mitaš, známy slovenský herec, sa s nami podelil o svoje skúsenosti z nakrúcania nového slovenského seriálu Lásky v Istanbule. Tento romanticko-dramatický počin si budeš môcť vychutnať už dnes na platforme JOJ PLAY. Čo všetko sympaťák prezradil?

Mitaš stvárňuje postavu veľvyslanca Martina Skalu, sebavedomého a úspešného diplomata, ktorý v Turecku stretáva svoju dávnu lásku, konzulku Zuzanu Mrázovú, ktorú hrá Liv Bielovič. Ich vzťah bude plný nevypovedaných emócií a dramatických zvratov, čo dodáva seriálu silný romantický náboj​. 

Herec si pochvaľuje prácu v zahraničí, najmä kvôli možnosti zdokonaliť sa v angličtine a zažiť inú kultúru. „Ja tom mám strašne rád nakrúcať v zahraničí, pretože vtedy môžem rozprávať po anglicky a trénovať sa v tom, ako po anglicky rozmýšľať. Tam som bol asi mesiac a pol v tom čisto anglickom nastavení mysle a bolo to super. Okrem toho to je fantastické mesto. Istanbul je taká križovatka všetkého,“ hovorí Mitaš s nadšením.

Príprava na rolu mu nebola cudzia a do svojej postavy sa vedel ľahko vcítiť. „Ja som aj v súkromí veľmi diplomatický typ, takže som sa nemusel veľmi na postavu pripravovať. Na takýchto seriáloch pracujem bežne. Ja sa na to nepripravujem podľa žánru. Idem na to podľa situácií,“ dodáva herec.

Nakrúcanie prebiehalo v rýchlom tempe, čo herec pripisuje výbornému kolektívu a pevnej ruke režiséra Ivana Holuba. „Kolektív bol výborný. Aj vďaka tomu sa nám to podarilo za takú krátku dobu nakrútiť. Režisér Ivan to mal pevne v rukách. Ja s ním veľmi rád pracujem, on vždy vie, čo presne chce. Neprestane, kým to dostane a to sa mi na tom páči.“

Istanbul si Mitaš zamiloval nielen kvôli práci, ale aj kvôli atmosfére mesta. Každé ráno sa tam chodil bicyklovať a užívať si miestne reštaurácie, pláže a kultúru. „Istanbul je raj na zemi. Od histórie až po nočný život. Každé ráno som sadol na bicykel a išiel po 25 kilometrov dlhej pláži. A potom som chodil do reštaurácií. To ma veľmi bavilo. Potom klasika, prechádzky, nasávanie atmosféry a zoznamovanie sa s ľuďmi. Ten mix tých kultúr je tam obrovský,“ opisuje svoje zážitky herec.

Seriál Lásky v Istanbule tak prináša nielen silné herecké výkony, ale aj pohľad do života ľudí v diplomatických službách na pozadí nádherného Istanbulu. Diváci sa môžu tešiť na desiatku nevšedných príbehov plných lásky, humoru a dramatických zvratov​.

Sleduj seriál Lásky v Istanbule už tento štvrtok na JOJ PLAY!