Bolek Polívka nedá dopustiť na svoje životné krédo: Jeho slová sú naozaj inšpiratívne!

Obľúbený herec Bolek Polívka oslávil 31. júla svoje 75. narodeniny. Ani úctyhodný vek a šediny mu na šarme neuberajú a vďaka fantastickému hereckému talentu má stále množstvo hereckých ponúk. Aký je jeho recept na spokojný a naplnený život?

Úspešný herec, komik, básnik, mím, podnikateľ a valašský kráľ. Tým všetkým je obľúbený Bolek Polívka, ktorý pred pár dňami oslávil krásne 75. narodeniny. Aj vo svojom veku patrí k najobsadzovanejším českým hercom a na konte má účinkovanie v desiatkach filmov a seriálov. Kultové snímky ako Dědičství aneb k*rvahošigutentag, Pelíšky, Musíme si pomáhať či Pupendo by bez neho nemali svoj šmrnc. Rovnako tak aj novšie filmy ako Muži v naději, Tátova volha, Ženská na vrcholu, Gump, minuloročný kinohit A máme, čo sme chceli či tohtoročná novinka Gump - sme dvojka.

Lásku k umeniu dostal do vienka od svojich rodičov, ktorí boli nadšení ochotníci. Odmalička ho viedli k vzťahu k divadlu a tak sa niet čo čudovať, že už na strednej škole vystupoval s komickým kvartetom, odkiaľ si na namieril rovno na JAMU v Brne. Už krátko na to sa naplno rozbehla jeho kariéra a zamilovali si ho viaceré generácie divákov. Plávať vo vodách šoubiznisu s ľahkosťou jemu vlastnou je zrejme výsledkom jeho životného kréda, ktoré je naozaj inšpiratívne. „Hrať sa znamená dozvedať sa. Ak stratíme schopnosť hrať sa, nič sa nedozvieme. Potom už všetko vieme a nemusíme tu vôbec byť,“ povedal Polívka. Krásne slová, čo poviete?

Sledujte seriál Hviezdy nad hlavou aj s Bolkom Polívkom každý utorok a štvrtok o 20:40 na JOJke!