Fanúšikovia sú sklamaní, Taylor Swift zrušila viedenské koncerty: Desivé detaily možnej katastrofy

Fanúšikovia popovej superstar Taylor Swift smútia! Miešajú sa v nich pocity sklamania aj úľavy, pretože z najväčšieho hudobného zážitku mohla byť desivá tragédia. Tri viedenské koncerty z turné Eras americkej speváčkyboli zrušené pre teroristickú hrozbu.

​Bolo to nevyhnutné. „S ohľadom na bezpečnosť všetkých nemáme inú možnosť ako trojicu plánovaných šou zrušiť,“ oznámil organizátor Barracuda Music s odvolaním sa na potvrdenie chystaného útoku na štadión od vládnych predstaviteľov. Koncerty sa mali konať vo štvrtok, v piatok a sobotu na štadióne Ernsta Happela, pričom na každom z nich malo byť 65-tisíc ľudí, plus ďalších 15- až 20-tisíc mimo štadióna. Práve fanúšikovia mali byť terčom útoku.

Polícia pre podozrenie z prípravy teroristických útokov zadržala dvoch ľudí. Hlavného 19-ročného podozrivého zatkli v Ternitzi južne od Viedne a druhú osobu zatkli v rakúskej metropole. Podozriví sa zamerali na koncerty Taylor Swift, kde pripravovali na útok.

Zdroje činné v trestnom konaní uviedli pre ABC, že informácie o hrozbe pochádzali od amerických tajných služieb a boli odovzdané Rakúšanom a Europolu. „Vďaka intenzívnej spolupráci našej polície a spravodajskej služby DSN so zahraničnými službami bola hrozba včas identifikovaná, čím sa predišlo tragédii,” potvrdil na sociálnej sieti X rakúsky kancelár Karl Nehammer.

Pri razii v dome rodičov mladíka, v ktorom žil s ďalším mužom, našli chemické látky, píše Kronen Zeitung. Či by sa z nich dala vyrobiť bomba, polícia skúma. Chemikálie mal mladík ukradnúť u svojho bývalého zamestnávateľa – kovospracujúceho podniku vo východorakúskom Ternitze. Podľa doterajších zistení sa obaja podozriví radikalizovali na internete a mladík nedávno prisahal vernosť Islamskému štátu. Rakúske média tiež píšu, že plánovali naraziť autom do fanúšikov a útočiť mačetami a nožmi.

Fanúšikovia sú z celej situácie vykoľajení. Na koncerty sa tešili tisícky ľudí a niektorí na ne čakali celý rok. Bezpečnosť ľudí a speváčky je však prvoradá.

Tagy: Taylor Swift