Zvláštne výnimky v kráľovskej rodine: Prečo princ George nenastúpi na strednú školu?

Všetci očakávali, že jedenásťročný princ George v septembri prejde do novej školy. Lenže na rozdiel od väčšiny ostatných britských detí v jeho veku, ktorých školy končia šiestym ročníkom, on sa nikam nechystá. Majú v tom prsty jeho rodičia?

Zdroj: INST/royalfamily

​Zatiaľ čo tisíce britských detí sú v očakávaní, že za pár týždňov nastúpia na strednú školu, princ George medzi ne nepatrí. Chlapec, ktorý je v poradí druhý nasledovník britského trónu, má iné plány.

Aj naďalej bude pokračovať v štúdiu súkromnej školy Lambrook, do ktorej chodí aj so svojimi mladšími súrodencami, teda s princeznou Charlotte a princom Louisom. Hoci to medzi širokou verejnosťou vyvoláva mnoho otázok, dôvod je celkom jednoduchý.

Jeho súčasná škola sa stará o študentov vo veku od 3 do 13 rokov, žiaci tu teda zostávajú až do 8. ročníka. Princ má tak pred sebou ešte ďalšie dva roky. Ale asi sa nie je čomu diviť, že syn princa Williama a princeznej Catherine zatiaľ nebaží po zmene.

Luxusná škola, ktorú navštevuje, sa môže pochváliť vybavením, ako je napríklad golfové ihrisko, bazén, divadlo, športové centrum a rôzne umelecké štúdiá. Rozmanité aktivity siahajú od plávania cez stepovanie... až napríklad po hru na gajdy.

Má to však aj jednu veľkú nevýhodu. Študenti od piatej do ôsmej triedy chodia do školy šesť dní v týždni, teda vrátane soboty. Voľnú tak majú iba nedeľu.

Aj keď princ vo svojom štúdiu zatiaľ nekončí, o necelé dva roky si bude musieť vyberať, kam pôjde ďalej. Jednou z potenciálnych možností je údajne Oundle School so sídlom v Northamptonshire. O tej sa hovorí ako o jednej z najlepších britských internátnych a denných škôl.

​Bola by to však veľká zmena, pretože ako Georgov otec, tak aj jeho strýko Harry boli vzdelávaní na elitnej chlapčenskej Eton College v Berkshire. 

Tagy: Princ George