Pre Simonu Krainovú ani menopauza nie je prekážka: Za štíhlou postavičkou ide aj cez mŕtvoly!

Menopauza je prirodzeným javom, ktorý postihne v určitom veku každú ženu. Niektoré ju zvládajú s prehľadom, s inými dokáže pekne zamávať. Modelka Simona Krainová sa však odmieta fyzickými a hormonálnymi zmenami nechať vykoľajiť. Menopauzu má pod kontrolou!

Zdroj: Instagram/SK

​Krainová si aktuálne s rodinou užíva na Kanárskych ostrovoch. Pri tej príležitosti sa často chváli, ako aj v miestnych tropických horúčavách tvrdo drie na svojej postave – a výsledky driny hrdo vystavuje.

Na niektoré jej rovesníčky to ale pôsobí ako provokácia. V období okolo menopauzy sa totiž spomaľuje metabolizmus, ubúda svalová hmota a úbytok estrogénu zapríčiňuje, že sa telo snaží ukladať viac tukov, pretože tukové tkanivo produkuje estrogén.

Mierna nadváha tak po menopauze môže byť dokonca zdraviu prospešná, pretože nedostatok estrogénu spôsobuje rôzne zdravotné problémy, okrem iného napríklad zvyšuje riziko kardiovaskulárnych chorôb. To, že je udržiavanie štíhlej línie prirodzene ťažšie, ešte neznamená, že by to bolo nemožné.

Atraktívna blondínka, ktorá celý život behala po mólach, sa preto odmieta nechať fyzickými a hormonálnymi zmenami vykoľajiť.

"Tiež ste počuli tie reči, že po päťdesiatke to už nejde? A menopauza vraj zabije akúkoľvek vašu snahu a výsledky už nebudú stáť za nič... Bláblábla... Ja už mám menopauzu dávno skrotenú a rozhodne si tou protivnou nepozvanou tetou nenechám pokaziť život. Neviem no, asi tiež dosť záleží na tom, ako si to nastavíme v hlave a pre ktorú cestu sa rozhodneme... Ja teda určite pre tú ťažšiu, ale zato oveľa zábavnejšiu. Tú jednoduchú a uplakanú prenechám iným," odkázala Krainová na Instagrame a opäť vystavila na obdiv svoju vymakanú postavičku.