Il Divo v Bratislave

IL DIVO oslavujú 20. výročie svetovým turné: Bratislava sa stane dejiskom ich nezabudnuteľného koncertu!

Bratislava sa pripravuje na nezabudnuteľný hudobný večer! Svetoznáma hudobná skupina IL DIVO, ktorá svojím originálnym spojením opery a popu dobila srdcia miliónov fanúšikov po celom svete, príde do slovenského hlavného mesta, aby 28. septembra v PEUGEOT aréne oslávila 20. výročie svojej hudobnej kariéry. Tento koncert bude jedným z vrcholov svetového turné "IL DIVO - The Greatest Hits Tour", ktoré je oslavou dvoch dekád plných hudobných úspechov aj zmien.

Pri tejto výnimočnej príležitosti IL DIVO vydali nový album "XX: 20TH ANNIVERSARY ALBUM", ktorý je pre toto zoskupenie výnimočný, pretože je ich prvým nezávislým albumom pod značkou Il Divo Music/Thirty Tigers a zároveň prvým, ktorý vychádza aj na vinylovej platni v zberateľských baleniach. 

Album "XX" vznikol pod taktovkou Grammy® a Latin Grammy® oceneného producenta Carlosa Fernanda Lopeza a obsahuje piesne v angličtine, španielčine a taliančine. Na albume nájdete jedinečné interpretácie hitov ako "Crazy" od Gnarls Barkleyho, "I Have Nothing" od Whitney Houston (v španielskej verzii "No Tengo Nada"), či "Despacito" od Luisa Fonsiho 

Zdroj: Il Divo

Urs Bühler, Sébastien Izambard, David Miller a nový člen Steven LaBrie na albume úspešne uchovávajú ducha svojho charakteristického zvuku, no zároveň ho obohacujú o nové hudobné prvky, čo robí z "XX" jedinečný hudobný zážitok. 

Sébastien Izambard k tomu povedal: "Keď si vypočujete 'XX', dúfame, že vás zoberie na cestu medzi modernou hudbou a operou. Snažíme sa zachovať našu vášeň a hĺbku, pričom do našej hudby vkladáme všetku našu energiu." Urs Bühler dodáva: "Či ste s nami už 20 rokov, alebo len pár hodín, chceme, aby vás naša hudba oslovila. Tento album má právo stáť po boku všetkého, čo sme doteraz vytvorili." 

Večer v Bratislave však nebude iba o oslavách. IL DIVO si počas koncertu uctia aj pamiatku svojho zosnulého kolegu a priateľa Carlosa Marína, ktorý zomrel v roku 2021 na komplikácie spojené s ochorením COVID-19. Temperamentný Carlos bol neoddeliteľnou súčasťou skupiny a jeho hlas a charizma zostanú navždy zapísané v srdciach fanúšikov. Počas koncertu zaznejú piesne, ktoré si s Carlosom spoločne užívali, a jeho odkaz bude živý v každom tóne. 

Nenechajte si ujsť tento výnimočný hudobný zážitok, ktorý spojí nielen nostalgiu za starými hitmi, ale aj radosť z nových melódií. Lístky na koncert je možné si zakúpiť v sieti ticketportal. 

Oficiálny slovenský instagram vytvorený špeciálne pre tento koncert si môžete pozrieť tu: @ildivoslovakia + TikTok