Toto kráľovná Alžbeta († 96) zamlčala: Čo sa dialo pred smrťou princa Philipa († 99)?

Odchod princa Philipa v roku 2021 zanechal za sebou množstvo nezodpovedaných otázok. Až teraz však vyplávali na povrch prekvapivé detaily o tom, čo sa skutočne dialo v posledných hodinách jeho života. Kráľovná Alžbeta, ktorá bola s ním spojená viac ako sedem desaťročí, vraj pri ňom na sklonku života nebola, hoci svet doteraz veril opaku.

​Keď princ Philip zomrel, verejnosť bola informovaná o jeho pokojných posledných chvíľach na zámku Windsor. Kráľovná Alžbeta však podľa najnovších informácií vraj pri ňom nebola. "V skutočnosti neverím, že tam bola," tvrdí Gyles Brandreth, známy kráľovský biograf.

Vojvoda z Edinburghu vraj ráno 9. apríla 2021 išiel na toaletu a pomáhala mu pri tom zdravotná sestra. "Keď sa vrátil, povedal, že sa cíti trochu slabo a chcel pomoc pri návrate do postele. Sestra zavolala vojvodovho sluhu a kráľovniného páža Paula Whybrewa, aby jej pomohli. Zomrel však skôr, ako stihli zavolať kráľovnú. Zavolali ju až potom, čo prišiel lekár a vyhlásil vojvodu za mŕtveho," doplnil.

Po smrti princa Philipa sa Gyles Brandreth otvorene vyjadril o ich vzťahu, zdôrazňujúc, že hoci mu vojvoda prejavoval láskavosť počas štyroch desaťročí, vždy bola prítomná určitá hranica. V rozhovore pre The Times Brandreth vysvetlil: "Vojvoda bol ku mne vždy veľmi priateľský, ale od členov kráľovskej rodiny dostanete priateľskosť, nie priateľstvo. Tento rozdiel si musíte zapamätať." Týmto poukázal na obmedzenia, ktoré so sebou nesie vzťah s kráľovskými osobami.

Tagy: Princ Philip