Štvrté dieťa je na ceste: Kráľovská rodina oznamuje ďalší prírastok

Hoci je verejnosť väčšinou zaujatá udalosťami okolo britskej monarchie, veľkej obľube sa tešia aj iné urodzené rodiny. Napríklad tá švédska, ktorej bývalý korunný princ práve oznámil svetu krásnu novinku. Jeho manželka nosí pod srdcom ďalší život!

Švédsky princ Karol Filip a jeho manželka Sofia, ktorá je bývalá modelka, sa prostredníctvom sociálnych sietí podelili s úžasnou správou. Ich rodina sa čoskoro rozrastie o ďalšieho člena. "Princ Karol Filip a princezná Sofia majú tú česť oznámiť, že princezná očakáva svoje štvrté dieťa," uvádzajú budúci štvornásobní rodičia vo svojom oficiálnom vyhlásení na Instagrame.

View this post on Instagram

A post shared by Prinsparet (@prinsparet)

Karol Filip a Sofia vychovávajú troch synov - Alexandra, Gabriela a Juliana. Hoci zatiaľ neodhalili, či ich štvrtý prírastok bude dievčatko alebo ďalší chlapec, s radosťou oznámili, že princeznej Sofii sa veľmi dobre darí a že očakávaný termín narodenia dieťaťa je plánovaný na február 2025.

​Tehotenstvo prebieha bez komplikácií a princezná Sofia sa nachádza v štvrtom mesiaci. Sympatický princ je mimochodom v poradí tretím nástupníkom na švédsky trón. Ako korunný princ bol len krátko – len sedem mesiacov po svojom narodení.

Následne vstúpil do platnosti zákon, ktorý zmenil systém, a následníkom trónu sa stal najstarší potomok bez ohľadu na pohlavie. Je to teda jeho staršia sestra, korunná princezná Viktória.